נגיעות היוגורט הפכו לארוחה

כאשר חושבים על יוגורט, האסוציאציות שעולות קשורות בדרך כלל לטעם חמוץ, מרכיב נלווה לארוחה (כמו מאכל כלשהו ברוטב יוגורט, או כמו שהמסעדנים אוהבים להגיד היום – נגיעות יוגורט), על משהו שאוכלים בין ארוחות או כאחד המרכיבים בארוחה כמו ארוחת בוקר. אבל מתברר שהיוגורט יכול להיות גם ארוחה בפני עצמה, או כמצע טעים לארוחה שלמה על טהרת היוגורט.

זה הרעיון שעמד מאחורי ההחלטה לפתוח את מסעדת יוגורט קיטשן בתל אביב. המקום מציע ארוחות יוגורט במגוון שילובים מתוקים ומלוחים. הרעיון הוא מצע של יוגורט, כשבמקום שלושה סוגי יוגורט – יוגורט בקר, יוגורט כבשים וציזיקי. על מצע זה מונח, בהתאם למגוון תפריטים, שלל של פירות, ירקות, דגים, דגנים, עשבי תיבול ועוד. התפריט עצמו מוצע בצורת כרטיסיות צבעוניות שבצדן האחד צילום של המנה ובצד השני מפורטים המרכיבים מהן היא עשויה. התפריט גם מפרט את מספר הקלוריות בכל מנה. ניתן לבחור בין מנה מלוחה למנה מתוקה ובין שני גדלים. מחירי המנות המלוחות הם 23 שקלים למנה הקטנה ו-29 למנה הגדולה ואילו המנות המתוקות עולות 19 שקלים. בניגוד למנות המלוחות שהן מובנות ולא ניתן לשנותן, במנות המתוקות הסועד יכול להכניס שינויים לפי העדפותיו.  מנות היוגורט מוגשות בקעריות זכוכית מעוצבות ובתום הארוחה הסועד יכול לקבל את הקערית הביתה ללא תשלום נוסף. חוץ ממנות יוגורט, המקום מציע גם מרקים, כריכים וטוסטים.

yogi

הרעיון להקמת המקום היה של משפחה שעלתה מצרפת לפני כשלוש שנים ועסקה שם בעסקי האופנה דווקא. כשהגיעו לישראל החליטו לפתוח מקום בתחום האוכל עד שלבסוף התגבש הרעיון של מנות היוגורט. האחיות סטפני ברדה ונסה מויאל אכלו לאורך ילדותן מנות יוגורט אצל סבתן בנורמנדי וחלמו להגיע להגיש יוגורט בדיוק מהסוג הזה אצלן במסעדה. הרעיון הזה התגלגל עד שנוצר יוגורט סמיך ומעודן שמזכיר יותר שמנת חמוצה של פעם. לליווי הקולינארי של המקום אחראי השף שאול בן אדרת, שסייע בהרכבת המנות והתפריט והוא גם שותף במקום.

Mozza Cherry-smallAvocado Crunch 2- small

הגעתי למקום עם שותפה צמחונית. מכיוון שהתקשינו לבחור בין מגוון המנות היוגורט המוצעות במקום החלטנו לקחת מגש טעימות של שש מנות יוגורט קטנות בתוספת צנימים ושני בקבוקי לימונדה ביתית. בין השאר, כיכבו על המגש מנות כמו אבוקדו קראנץ' (אבוקדו, פלפל אדום צהוב וירוק, זיתים שחורים, חלפיניו, צנונית, שברי קרקרים וצ'ילי), אגפלנט טומטו (חציל קלוי, קונקסה עגבניות, שומשום, אורגנו, לימון ושום קונפי), סלמון מעושן (סלמון, קוויאר, מלפפון, צלפים וזרעי כוסברה), מוצה שרי (בייבי מוצרלה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום, צנוברים, שמן זית ובלסמי קרמל). הכל היה מאוד טעים, אבל לטעמי כוכבת המגש הייתה המנה שנקראת בשם גבינה כחולה וענבים (גבינה כחולה, ענבים, אגוזי מוסקט, קראמבל, יין אדום מצומצם, אגוזי מקדמיה ומרווה). לא הצלחתי להפסיק לאכול ממנה עד שכל הקערית "לוקלקה".

yog

המנות המלוחות השאירו אצלנו טעם של עוד ולכן בחרנו לקנח בשתי מנות מתוקות. אחת מהן הייתה מוזלי גוג'י, שכשמה כן היא – מוזלי ארוחת הבוקר בגרסה של יוגורט קיטשן (גרנולה, גרנד סמית, ג'וגי בריס ומייפל טהור) וטירמיסו אספרסו (בישקוטי, מרנג, הל מסוכר, קולי קפה ורוטב אספרסו). גם מנות אלו היו טעימות ומוצלחות. יש לציין כי כל המנות המתוקות מונחות על מצע של יוגורט בקר מכיוון שהוא פחות חמוץ מיוגורט הכבשים ולכן מתאים יותר למנות מתוקות.

Chick Peas Tahini- smaill

לסיכום, מנת יוגורט בהחלט יכולה להוות ארוחה טעימה, בריאה ומשביעה, במיוחד כשהאביב בפתח. אבל גם ביום חורף מנת היוגורט היא נעימה בהחלט ומי שקריר לו יכול להוסיף גם מרק ממבחר המרקים שבמקום.

יוגורט קיטשן, רושטילד 8, ת"א. כשר חלבי

24 מחשבות על “נגיעות היוגורט הפכו לארוחה

  1. יוגורט זה בריא וטעים. לא שמעתי על המסעדה הזאת, אבל אשמח לנסות. נראה לך שהם פותחים סניפים גם מחוץ לתל אביב?

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.