המנגל שלי מבשל כחול ולבן

חוץ מאשר האירועים בבמות והזיקוקים, חגיגות יום ההולדת לקיום המדינה, יום העצמאות, הוא גם החג אשר פותח רשמית את עונת המנגל. מנגלים באים בכל הגדלים והצורות וכל אחד גם אוהב לעשות את המנגל במקום אחר – מי ביער ומי על שפת הים ומי אפילו על אי תנועה מזדמן. מובן שמה שמונח על המנגל מגוון גם הוא – מסוגי בשר שונים ועד לשיפודי ירקות, לטובת אוהבי הירקות והירוקים.

עם זאת, בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים אוהבים שיש להם מנגל גם בבית, בעיקר אם יש להם חצר, מרפסת שמש גדולה או גג. מנגל זה הוא, לרוב, מנגל גז, להבדיל מאחיו אוהב הפחמים, ולעיתים הוא פשוט נקרא ברביקיו – הגרסה האמריקאית והמקורית של המנגל. אין בנקודה זו מה לעשות אלא להודות באמת, לא משה רבנו המציא את המנגל, אי שם במדבר סיני בין המן לבין השלו, ולא מישהו מצאצאיו, אלא דווקא צאצאיו של הדוד סם.

לכבוד הנפנופים שעוד בדרך מציעה חברת תותחני אינווסטמנט מתקן ברביקיו של חברת STEEL העשוי מנירוסטה והעמיד בפני כל מזג אוויר. ההספק של מנגל זה הוא: 24.8 kW (4 x 6.2 kW), משטח הבישול הוא בשטח 416 סמ"ר והוא כולל 4 מבערי פלדה יצוקים וקלים לפירוק ו-4 מחבתות מברזל יצוק ומצופות אימייל (שאחת מהן מחבת פסים), מגש נשלף גדול לקליטת נוזלים ועוד כמה אביזרים נוספים שאף מנגל לא יכול בלעדיהם.

המחיר המומלץ לצרכן הוא: 14,574 ₪. לא זול, אבל מדובר בהשקעה חד פעמית. חוץ מזה, תמורת המחיר הזה מבטיחה החברה תוצאות יוצאות דופן, בישול אחיד, חסכון יעיל באנרגיה וסביבת עבודה נעימה. להשיג בתותחני, אליהו איתן 24, ראשל"צ, 03-9513378, בתיאום מראשתותחני ברבקיו עמיד בכל מזג אויר

כמובן שאפשר למצוא גם אפשרויות זולות בהרבה, בעיקר אם היעד הוא מחוץ לבית. מבין האפשרויות העממיות יותר, אפשר להזכיר מנגל פחמים נייד ומתקפל שחור נחמד מאוד של חברת KORPON שאותו אפשר להשיג באיקאה תמורת 125 שקלים בלבד.

Note! Don?t show this FPP with charcoal

3

 

Colour Check: Fysiskt Prov (Nils Pedersen)

ולכל מנגל שתבחרו, ולא משנה מה עלותו, יש צורך באביזרים נלווים. אז למה שלא לשלב בין צורך לבין מצווה חברתית? בסטודיו אנד ג'וי, המעסיק עובדים בעלי צרכים מיוחדים, עצבו סט של אביזרים למנגל. הסט מגיע במזוודת אלומיניום מפוארת ומכיל כלים שימושיים, זוג מגבות גדולות, רוטב דבש ופחית עם תבלין לעל האש. מתנה נהדרת לכם או לכל מי שאוהב לעשות על האש. פרטים נוספים על מוצר זה ואחרים אפשר לקבל באתר של הסטודיו, http://www.andjoy.org.il  ולהזמין בטל: 03-9011735.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ובסופו של דבר, בלי הבשר באמת אי אפשר. רשת טיב טעם מנדבת כמה טיפים לבחירת הבשר הנכון והכנתו על המנגל. 1. מומלץ לבחור בנתח בשר מתאים כמו אנטרקוט או הריב איי, האידיאליים לצלייה על אש. 2. יש להקפיד על כך שהבשר יהיה בעובי הנכון, 3 – 4 ס"מ לפחות. בשר דק מדי יתייבש בצלייה, וחבל. מקסימום, לאחר הצלייה תוכלו לחלוק בנתח. 3. על הבשר להיות בטמפרטורת החדר – הוציאו אותם מספיק זמן מראש מהמקרר או תנו להם חימום של כמה שניות בתכנית הפשרה במיקרו 4. השתמשו באש חזקה ובטמפרטורות גבוהות – דאגו שהמנגל יהיה בטמפרטורה גבוהה לפני שאתם מניחים עליו את הבשר. הוא זקוק למכת חום. 5. אל תניחו את הבשר בצפיפות, שמרו על מרווחים והקפידו של נתח יהיה חשוף לחום 6. בשר טוב ואיכותי לא דורש תיבלון רב מדי. אם אתם משרים את הבשר, הקפידו שהמרינדה לא תהיה "קשה". יותר מדי סויה או מיץ פירות עלולים לפרק את סיבי הבשר. מומלץ להבריש בשמן זית, מעט מלח ופלפל וסוכר חום או לבן (הסוכר הופך לקרמל ומצפה את הבשר סימני חריכה). 7. אל תחתכו את הבשר בעודו על המנגל כדי לראות אם הוא עשוי וזכרו שהנתחים ממשיכים להתבשל גם לאחר הסרתם מהאש. תמיד תוכלו להחזיר למנגל, אם הוא לא עשוי מספיק לטעמכם, אבל לזמן קצר. 8. בסיום הצלייה רצוי להעביר את הבשר לרשת או לקרש, ולא לצלחת, ובוודאי שלא לצלחת קרה. ככה הבשר ישמור על מעטפת פריכה.

אחרי שתסיימו עם הבשר אפשר לצלות גם ירקות מוברשים בשמן זית, ראשי שום (אותם אפשר להניח בפינות המנגל כדי שיתרככו עוד בזמן הצלייה של הבשר). ניתן להניח גם פרוסות פרי כמו אפרסקים (אותם מגישים עם מעט חומץ בלסמי) או אננסים.

המלצות לתערובת תבלינים לבשר על האש:

חומרים:

שלוש כפות סוכר

שלוש כפות מלח
כפית פפריקה
כף אבקת חרדל טובה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה גרוסים או כף של זרעים מרוסקים
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:
יש לשפוך בקערה קטנה, ולערבב את כל המרכיבים
לפזר את התערובת על הבשר ולצפות אותו היטב ולצלות.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

בתיאבון וחג שמח!

 

 

 

12 מחשבות על “המנגל שלי מבשל כחול ולבן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.