מה זה ורוד, לבן וחרוך?

התשובה הנכונה לשאלה שבכותרת היא לא העוף שבחלקו נשרף ובחלקו לא התבשל אלא מרשמלו בל"ג בעומר. הרי כמו שאין חגיגה בלי עוגה, אין מדורה בלי מרשמלו. אז לכבוד החג, לכבוד המדורות ולכבוד המתוק, אני מביאה לכם פה כמה מתכוני מרשמלו, אבל קצת יותר משודרגים. אם כבר קלוריות, לפחות שיהיה גורמה. כל המתכונים חוברו על ידי שפית מאיה דרין למרשמלו כרמית.

סמור'ס על מקל  (מתכון פרווה)

חומרים ל-20 שיפודים:

30 יח' מרשמלו ורוד לבן

100 גרם שוקולד מריר 60% של כרמית

2 כפיות שמן קוקוס

6 ביסקוויטים לוטוס גרוסים

אופן ההכנה:

משפדים 20 יחידות מרשמלו ומשאירים את קצה השיפוד מבצבץ כלפי מעלה.

ממיסים שוקולד ושמן קוקוס.

טובלים את המרשמלו בשוקולד המומס ועוטפים מכל הצדדים, מניחים לשאריות שוקולד לטפטף. כאשר נשארת רק שכבת השוקולד החיונית מצפים בפירורי לוטוס מכל הצדדים ומניחים להתקשות.

חותכים את עשר חתיכות המרשמלו הנותרות לחצי ונועצים בקצהו של כל שיפוד.

בעזרת ברנר או להבת גז או אפילו מצית שורפים את המרשמלו החשוף ומגישים

סמורס על מקל

עוגיות חמאת בוטנים עם מרשמלו טוויסטר וריבת תות

 

חומרים לכ-20 עוגיות סנדוויץ':

5 כפות גדושות חמאת בוטנים

75 גרם חמאה רכה

5 כפות סוכר דמררה

2 כפות סוכר חום

1 ביצה

1 כוס גדושה קמח תופח

למילוי:

200 גרם שוקולד לבן של כרמית

12 יחידות מרשמלו טוויסטר

8 כפות ריבת תות

אופן ההכנה:

מערבלים חמאת בוטנים, חמאה, סוכר וסוכר דמררה לקרם חלק ואחיד.

מוסיפים ביצה טרופה לאט ותוך כדי ערבול. מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצר בצק רק ואחיד.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים גדולים האחד מהשני.

בעזרת מזלג משטחים את הכדורים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ויוצרים תוך כדי הפעולה דוגמת פסים על פני העוגייה (לא להיבהל אם העוגיות נסדקות מעט בשוליים).

אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-10/12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים להצטנן בתבנית (העוגיות מתפוררת למגע בעודן חמות)

בינתיים: ממיסים שוקולד לבן עד שחלק לגמרי. ממיסים את המרשמלו במשך כ-10 שניות במיקרו. מערבבים מיד בין השניים. העיסה קשה לערבוב ומתקבלת כמעין בצק. בעוד העיסה חמימה יוצרים 20 דיסקיות ושומרים בצד.

כשהעוגיות קרות יוצרים מהן עוגיות סנדוויץ':מורחים על הצד הפנימי של כל העוגיות ריבת תות, מניחים את הדיסקיות על חצי מהעוגיות ומכסים בחצי השני (יש להקפיד ולמלא בריבה בצידן השטוח של העוגיות ולהשאיר את הצד המעוטר כלפי חוץ). יש להניח כחצי שעה לריבה להתקשות ורק אז מעבירים לכלי אחסון.

עוגיות חמאה במילוי מרשמלו טוויסטר וריבת תות

עוגיות שוקולד פאדג' עם שברי שוקולד ומרשמלו  (מתכון פרווה)

חומרים לכ- 40 עוגיות:

350 גרם שוקולד מריר 60% של כרמית ,קצוץ גס

2 כפות גדושות שמן קוקוס

1/4 כוס קמח

1/2 כוס שקדים טחונים

1/4 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר חום דחוס

10 יח' מרשמלו ורוד לבן של כרמית

אופן ההכנה:

ממיסים 200 גרם שוקולד (שומרים 150 גרם להמשך) ושמן קוקוס לקרם חלק לגמרי

מקציפים ביצים וסוכר חום וקצף בהיר ותפוח.

מערבבים קמח, שקדים ואבקת אפייה.

מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, מקפלים את היבשים אל השוקולד, מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ. שומרים במקרר.

בינתיים חותכים כל מרשמלו ל-4 פרוסות עגולות.

מסדרים על תבנית אפייה תלוליות אחידות במרווח מה אחת מהשנייה.

נועצים עיגול מרשמלו במרכז כל תלולית.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ8 דקות עד שפני העוגיות הופך סדוק ומבריק והמרשמלו נמס.

עוגיות פאדג שוקולד עם מרשמלו לבן.JPG 2

בתיאבון

7 מחשבות על “מה זה ורוד, לבן וחרוך?

  1. בשביל הילדים אתמול מספיק מרשמלו רגיל. אבל היום הזמנו מבוגרים לעל האש. אז אחד המתכונים האלו בהחלט יכול לעשות רושם

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.