חג בטעם לבן

חג השבועות הפך כבר מזמן לחג הגבינות ומאכלי החלב---גרנה פדנו מחלבות גד צילום דן לב. חברות שונות מציעות לקראתו מבחר גבינות, שחלקן נמכרות במהלך כל השנה וחלקן יוצאות במהדורות מיוחדות לכבוד שבועות. אחת החברות האלו היא גד, השמה דגש על מגוון רחב של גבינות צאן ועיזים, בשילוב חומרי גלם מיוחדים ואיכותיים. הגבינות מיוצרות בשיטות שונות, במרקמים ובטעמים מגוונים מרחבי העולם וכולן מתאימות לאירוח ולשולחן חג עשיר.

-גרנה פדנו מחלבות גד צילום דן לבמטבעות עיזים

מהדורת שבועות של מחלבות גד כוללת: סנט מור – גבינה ארומטית בצורת גליל שטעמה מזכיר טעמים טבעיים כמו אדמה ועץ אלון. משקל: 120 ג'. מחיר מומלץ: 18.99 שקל. מטבעות עיזים- גבינת שמנת עיזים טבעית בטעמה במרקם קטיפתי, המתאימה מאוד לטיגון וצלייה. משקל: 150 ג'. מחיר מומלץ: 23.67 שקל. מוצרלה פרסקה- כדור מוצרלה טרייה, חצי קשה מחלב בקר. משקל: 100 ג'. מחיר מומלץ: 9.90 שקל. ריקוטה פרסקה – גבינה לבנה בסגנון איטלקי, 9% שומן, בטעם נייטרלי. משקל: 300 ג'. מחיר מומלץ:  18.39 שקל. גבינת שמנת ניו יורק וגבינת עיזים ניו-יורק 12% שומן- מתאימות מאוד למאפים מתוקים ומלוחים. משקל: 200 ג'. מחיר מומלץ: 9.52 שקלים בקר, 16.6 עיזים. כדורי עיזים מתובלים – מארז 6 כדורי גבינת עזים קטנים מתובלים בטעמים: בזיליקום, שום, עגבניות מיובשות/ אורגנו אגוזים וצי`לי/ מרווה, חמוציות,  גרעיני שומר, גרידת תפוז/פלפל 4 עונות, טבעי. משקל: 120 ג'. מחיר מומלץ: 21.06 שקל. גרנה פדנו-  גבינה קשה עם גוונים מתקתקים ומרקם מעט יותר פירורי מזה של הפרמזן ובעלת שימושים מקבילים לגבינה זו. משקל גרנה פדנו מגורדת: 100 ג'. מחיר מומלץ: 10.90 שקל.

מוצרלה פרסקה מחלבות גד צילום דן לבגבינות ניו יורק 12 אחוז

פרטים נוספים באתר המחלבה: www.gad-dairy.co.il

סנט מור

לכבוד החג מציע שף מנה שטרום מתכון עם גבינות גד:

סלק ופטריות צלויים עם גבינת גאודה וריקוטה פרסקה 4-6) מנות)

חומרים

חבילה פטריות שמפיניון

3 סלקים בינוניים מבושלים ומקולפים

150 גרם ריקוטה פרסקה בגושים קטנים

4 – 5 גבעולי טימין

100 גרם גאודה עיזים פרוסה לפרוסות דקות

מלח ים ופלפל שחור גרוס

שמן זית

חומץ בלסמי מצומצם

הכנה

פורסים את הסלקים לפלחים. מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט, לצד פטריות השמפיניון השלמות וגבעולי הטימין. מפזרים מעל מלח ים, פלפל גרוס ושמן זית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לרבע שעה. מוציאים, מפזרים את הגבינות, מכניסים לעוד חמש דקות.

מסדרים על צלחות ומזלפים בלסמי מצומצם. בתיאבון.

-4

צילום: דן לב

10 מחשבות על “חג בטעם לבן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.