או-לה-לה: שבועות בניחוח אירופאי

שולחן החג הכורע תחת גבינות יהיה השנה עשיר ומעניין יותר אם תירצו להוסיף לו מספר גבינות תוצרת חוץ, שעשו עלייה לרגל החג ואף השתדרגו בכשרות חלב ישראל (לא חלב נוכרי/עכו"ם כפי שהיה עד כה). המשמעות היא שלמרות שהגבינות מיוצרות בחו"ל, הליכי הייצור, מדרך האכלת הפרות, העזים והכבשים, חליבתן וכל תהליך הייצור נמצאים תחת פיקוח קפדני של משגיחי הכשרות, ולמעשה מדובר בפס ייצור נפרד בתוך מפעלי הגבינות המוכרים ביותר בעולם. גבינות אלו מגיעות לארץ על ידי חברות הייבוא סיימן. בשלב הזה מוצעות שש גבינות גורמה מקוריות מרחבי העולם: גורגונזולה, סדרת גבינות לנדנה, גבינת סנט מורה וברס בלו.

cheese

ברס בלו היא גבינה צרפתית העשויה מחלב פרה. היא רכה ונימוחה מבפנים ומזכירה בטעמה העשיר את הגורגונזולה האיטלקית. מומלצת להגשה בשולחן האירוח לצידם של לחם כפרי ויין אדום ומתאימה להכנת לזניה או קישים למיניהם. מחיר: 125 שקל לקילו. גבינת סנט מורה הצרפתית היא  גבינת שמנת לבנה וטרייה מחלב פרה, הנוחה מאוד למריחה. מחיר: 179 שקל לקילו.

פרס בלוchee

בקטגורית הגורגונזולה האיטלקית מוצעות גורגונזולה דולצ'ה בעלת הטעם העדין וגורגונזולה פיקנטה בעלת טעם מודגש ויותר פיקנטי. הגבינות מומלצות לאירוח לצד פירות מתוקים, אגוזים או פירות יבשים. יכולות להוות שילוב נפלא כתוספת לפסטה שמנת או בסלט ירקות עשיר. בנוסף מומלצת להגשה לצד יין כבד וכהיל או בירה. מחיר: 125 שקל לקילו.

גם בקטגורית גבינות הלנדנה ההולנדיות מוצעים מספר טעמים. גבינת לנדנה כמהין ופטריות היא גבינה חצי קשה מחלב פרה המכילה בתוכה שבבי פטריות כמהין ופטריות יער. היא מתאימה לכל מאכל המכיל פטריות, לכריכים ולמאכלי הפסטה. מומלץ להגישה בשולחן האירוח לצד יינות אדומים קלים כדוגמת מרלו צעיר או בוז'ולה.

7290008403351 פטריות וכמהין

לנדנה עזים מעודנת היא גבינה חצי קשה המכילה 100% חלב עזים. הגבינה בעלת ארומה ומגיעה בטעמים ים תיכוניים כגון: עגבניות מיובשות בשמש טבעית, זיתים שחורים עדיני טעם. היא מתאימה ומומלצת לכל צרכי המטבח, להכנת כריכים אניני טעם או כהפתעה טעימה בסלט ירקות כקוביות שלמות. מחיר: 109 שקל לקילו.

לנדנה פסטו אדום מכילה עגבניות מיובשות בשמש, אורגנו ושום עדין היא גבינה חצי קשה מחלב פרה. היא קיימת גם בסוג נוסף של לנדנה פסטו ירוק, המכיל בזיליקום טרי וניחוח שום. גם היא מומלצת כהפתעה טעימה בסלט וגם תבשילי פסטה בתנור. מחיר: כ-142 שקל לקילו.

che

לנדנה פסטו ירוק: גבינה הולנדית חצי קשה מחלב פרה, בעלת טעם נפלא עשיר בפסטו פסטו ירוק, המכיל בזיליקום טרי וניחוח שום, בדומה לטעמים המזוהים בבישול האיטלקי והספרדי.  גבינה מיוחדת, עשירה שילוב טעמים פנטסטי של חלב ושמנת, ובזיליקום. את הצבע הירוק הייחודי שלה קיבלה מכמות עשירה של פסטו שהתווסף אליה במהלך תהליך היצור. גם היא, כמו אחותה האדומה מומלצת כהפתעה טעימה בסלט וגם תבשילי פסטה בתנור. מחיר: כ-142 ₪  לקילו

בנוסף, מוצעת גבינת עזים צרפתית של מרסי שף בקופסת פירמידה ובטעמים קלאסי/דבש/שום ועשבי תיבול במחיר של 18.9 שקל ליחידה או גבינת עזים מיני בושה קלאסי/שום ועשבי תיבול במחיר 17.9 שקל ליחידה. שתי הגבינות טעימות בכריכים וכחלק ממגש גבינות.

Merci chef miel Goat Cheese 140 gMerci chef ail&fines herbes Goat Cheese 140 g

נני סיימן, המייסדת והבעלים של חברת סיימן, מסבירה כי בחו"ל כל גבינה מיוצרת אך ורק באזור גיאוגרפי מסוים ומוגדר שעל שמו היא גם נקראת בדרך כלל. גם אם מייצרים גבינה דומה במקום אחר אסור לקרוא לה באותו שם מכיוון שלאקלים, לסוג המזון, זן הבקר, שיטות הייצור ואפילו גודל כיכרות הגבינה (המשפיעה על כמות וסוג החיידקים והעובש המתפתחים בגבינה) יש השפעה על הטעם הסופי. השיטות כוללות את זמן ההבחלה של הגבינה בבריכות מי מלח, זמן ההמתנה עד מועד השיווק, תאריך השלמת תהליכי התסיסה של העובש והפטריות האחראים לטעם המיוחד של כל גבינה וכו'.בשל כך, באירופה יצרנים רבים מגנים על שמות הגבינות בסימנים מסחריים ובזכויות משפטיות. לכן, למעשה, ליצרניות הגבינה הישראליות אסור לקרוא לגבינות שלהן בשמות כמו פרמז'ן, רוקפור וכו' מכיוון שמדובר בהטעיית הצרכן ובהפרת זכויות.

מידע חשוב אחר שסיימן מוסיפה הוא שכמות אחוזי השומן הרשומה על אריזות גבינה מיובאת מתייחסת לחומר המוצק לפני שמוסיפים נוזלים לגבינה, כך שבמוצר הסופי יש הרבה פחות שומן, לפעמים אפילו חצי מהכמות הרשומה. לעומת זאת, בגבינות תוצרת הארץ, אחוזי השומן מתייחסים למוצר הסופי, כולל הנוזלים, כך שהרושם הנוצר לפעמים, שהגבינות המיובאות שמנות הרבה יותר, אינו מדויק. חשוב מאוד לשים לב לתאריכי התפוגה של הגבינות. רובן אמנם מחזיקות מעמד גם לאחריו, אבל טעמן משתנה ולרוב נעשה חריף יותר. בנוסף, שימו לב לתאריך הייצור. רוב הגבינות האלו ממשיכות להבשיל גם באריזה, ולכן טעמן לאחר 10 ימים מהייצור יהיה שונה מהטעם אחרי 20 יום.

גבינות-האתגר.-x274

 

טעמתי את רוב הגבינות האלו ומאוד נהניתי מטעמן העשיר. החך קיבל בהתלהבות את הטעמים החדשים וביקש עוד.אהבתי במיוחד את הברס בלו שהזכירה לי מעט את גבינת הרוקפור, אבל טעמה יותר עדין. גם את הלנדנה האדומה אהבתי. טעמה הזכיר לי פיצה טובה. אהבתי גם את גבינות העזים למריחה, ובמיוחד את המרסי שף הקלאסית. תנו לי לחם טוב עם גבינת עזים טריה, כוס יין ואני שוכחת את כל העבודה הקשה לקראת החג. בתיאבון!

8 מחשבות על “או-לה-לה: שבועות בניחוח אירופאי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.