מתכונים לשבועות

חג שבועות הפך לשם נרדף למאכלי חלב וארוחות חלביות עשירות ומיוחדות. רוב המארחות כיום עושות שילוב כלשהו בין המאכלים המסורתיים שעולים על שולחן החג מדי שנה ובני הבית לא יכולים בלעדיהם לבין מתכונים חדשים, שיהיה גם מה לחדש לקראת החג. אני מציעה לכם כאן כמה מתכונים באדיבות שף מאיר רוזנברג מנהל מגמת אומנות הבישול במכללת רימונים ללימוד מקצועות התיירות והקולינריה, מרשת מלונות רימונים יחד עם שף קונדיטור ארז עמוס מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים. מה שיפה במתכונים אלו שהם אינם מסובכים גם בהכנה ביתית. כל המתכונים מחושבים לפי 5 – 6 סועדים. חג שמח ובתיאבון!

לחם כפרי בתוספת דגנים, גבינות ועגבניות מיובשות / שף קונדיטור ארז עמוס

 לחם כפרי בתוספת דגנים עם מבחר גבינות ועגבניות מיובשות. מתכון וצילום שף ארז עמוס  (1)

החומרים

500 גרם קמח כוסמין

500 גרם קמח מלא

25 גרם מלח

2כפות טחינה

50 גרם שמרים טריים

200 גרם מחמצת   (שאור) (לא חובה)

150 גרם גבינה שוויצרית או טל העמק חתוך לקוביות.

100 גרם קוביות פרמז'ן

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

מעט טימין, מעט אורגנו או בזיליקום טרי.

600 סמ"ק מים

 

אופן ההכנה

1.מעבדים יחד את כל חומרי הבצק מלבד הגבינות והעגבניות המיובשות והמלח עד לקבלת בצק רך

2.בסוף הלישה מוסיפים מלח ועגבניות מיובשות לשים דקה נוספת

3.מוסיפים גבינות ולשים דקה נוספת

4.מקמחים משטח ונותנים מנוחה כשעה במקום קריר

לאחר המנוחה מקפלים את הבצק כמו מעטפה ונותנים שעה מנוחה נוספת

מחלקים את הבצק ל- 700 גרם יוצרים צורה מאורכת או עגולה מתפיחים עד הכפלת נפח.

אופים בחום 210 מעלות כ- 30 דקות, בתחילת האפייה מתיזים מים לתוך התנור בעזרת מתיז ידני.

 

המלצות

ניתן לאפות כשיש בתוך התנור קערת מים.

ניתן לאפות על אבן שמוט

ניתן להכין כדורים ולהתפיח בתוך סלסלות ובזמן האפיה להניח על משטח האבן בלי הסלסלה

*ניתן למרוח את הלחמים בעזרת מברשת עם מעט מים ולפזר שומשום או דגנים או קצח

 

מרק כתום עם גרעיני דלעת מלווה בברוסקטה פרמז'ן / שף מאיר רוזנברג

 מרק כתום עם גרעיני דלעת מלווה בברוסקטה פרמיזן עגבניות ואורגנו. צילום יגאל לוי

חומרים

300 גרם דלעת

2 יח' בטטה

5 יח' גזר

2 ליטר מים

2 כפות אבקת מרק דגש

¼ כפית פלפל לבן

½ כוס שמנת מתוקה

 חומרים לברוסקטה

5 פרוסות לחמנייה

כף שמן זית

¼ כפית שום כתוש

100 גרם פירורי פרמיזן

1 יח' עגבנייה קצוצה

כף עלי אורגנו טריים

אופן הכנה

מקלפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות, מבשלים אותם במים עד ריכוך מושלם, מתבלים בפלפל ואבקת מרק עוף פרווה, טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ולבסוף מוספים את השמנת לפני ההגשה.

 הכנת הברוסקטה

מערבבים את השום עם שמן הזית ומורחים את פרוסות הלחמנייה, אופים את הלחם עד שהוא מקבל צבע זהוב. מערבבים את גבינת הפרמיזן עם העגבניות והאורגנו ובוזקים על הקלי.

מוזגים את המרק, ועליו מפזרים גרעיני דלעת . בצד מניחים את הברוסקטה.

 

מאפה תרד עם גבינת רוקפור וצנוברים ברוטב שמנת/שף מאיר רוזנברג

מאפה תרד שבועות עם גבינת רוקפור - שף מאיר רוזנברג צילום יגאל לוי מאושר לפרסום ללא תמ_

חומרי הבצק

50 גרם סוכר

150 גרם מרגרינה

230 גרם קמח

1 ביצה

קורט מלח

 חומרים למילוי

300 גרם עלי תרד

1 יח' בצל קצוץ

50 גרם חמאה

250 גרם גבינת רוקפור (מפוררת)

½ כוס שמנת

2 ביצים

¼ כפית אגוז מוסקט

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

½ כוס צנוברים קלויים

 חומרי הרוטב

1 יח' חציל

כוס שמנת

½ כפית שום כתוש

כף שמן זית

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

50 גרם שבבי שקדים קלויים

6 יח' תבניות סופלה אישיות (קוקוטים חד פעמי) בקוטר 8 ס"מ

 אופן הכנה

מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (ניתן להכניס הכול למיקסר), נותנים לבצק "לנוח" שעה.

בזמן שהבצק "נח" נטגן את הבצל בחמאה עד לקבלת צבע זהוב, נוסיף את עלי התרד לאידוי קל.

נקרר את הירקות ולאחר נוסיף לירקות את שאר  החומרים.

את הבצק נרדד לעובי ½ ס"מ ונקרוץ עיגולים בקוטר של 1 ס"מ יותר מקוטר התבנית האישית, נשמן את דפנות התבנית ונצפה אותה בבצק, (את תחתית הבצק נחורר עם מזלג) נמלא את הבצק בירקות  ונכסה עם בצק מלמעלה את התבנית האישית.  נמרח עם מברשת ביצה עם מעט מים על הבצק מלמעלה.

מכניסים לתנור חם (180 מעלות) כ- 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב של הבצק.

 אופן הכנת הרוטב

קולים את החציל (עם קליפה) בגריל או בתנור. ולאחר מקלפים את קליפת החציל וקוצצים את החציל.

מאדים את השום בשמן הזית, ומוספים לסיר את השמנת, המלח והפלפל. מרתיחים עד לקבלת הסמכה רצויה מוספים את החצילים והשקדים.

סידור הצלחת: במרכז מניחים את  המאפה (ניתן לחתוך אותו לחצי) ומסביב מוזגים את הרוטב.

 

סלט ירקות עם תפוחים, חמוציות וגבינת רוקפור / שף מאיר רוזנברג

 סלט ירקות עם תפוחים  חמוציות וגבינת רוקפור. מתכון  הכנה לצילום וצילום שף מאיר רוזנברג

חומרים

300 גרם עלי בייבי

150 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצי

100 גרם בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות

1 תפוח עץ גרנד, חתוך לפלחים דקים

50 גרם צנוניות פרוסות לטבעות

1 אשכולית אדומה מפולטת

100 גרם חמוציות

150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות

150 גרם גבינת רוקפור חתוכה לקוביות

150 גרם דלעת צרובה

 חומרי המרינדה

3 כפות סויה

2 כפות דבש

1 שן שום כתוש

2 כפות חומץ

3 כפות שמן זית + 2 כפות שמן זית לצליית הדלעת

חצי לימון סחוט

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה

  1. חותכים את הדלעת למקלות, באורך 5 ס"מ ורוחב 1 ס"מ.
  2. מתבלים את הדלעת ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים את הדלעת לתנור בחום של 180 מעלות, 15 דקות.
  3. מערבבים את כל חומרי המרינדה.
  4. לפני ההגשה מחברים את חומרי הטעם עם הסלט ומערבבים היטב.

 

 

עוגת גבינה בועות בעיטור דובדבני  אמרנה / שף קונדיטור ארז עמוס

העוגה נאפית בתבנית אישית חד פעמית מאלומיניום  (קוקוט) או תבניות סיליקון בצורת חצי כדור. את העוגה יש לאפות על בן מארי (תבנית עם מים ובתוכה תבנית הסיליקון עם עוגת הגבינה) בתוך התנור.

עוגת גבינה בועות. מתכון וצילום שף קונדיטור ארז עמוס

החומרים:

500 גרם גבינת שמנת

1/2 גביע (125 גרם) שמנת חמוצה

150 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

2 ביצים

מעט מלח, מעט וניל

250 סמ"ק שמנת מתוקה (לא מוקצפת)

1 כוס דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ביחד ומוסיפים את השמנת המתוקה בסוף.

מורחים בחמאה תבניות אישיות (במידה ומשתמשים עם תבניות חד פעמי) מסיליקון (אין צורך למרוח בחמאה).

יוצקים את התערובת הדלילה לתבניות אישיות  מניחים דובדבן אמרנה ומניחים על תבנית נירוסטה מלאה במים חמים (1/2 גובה של הסיליקון).

לאפות בחום של 200 מעלות

זמן: 30 דקות

לאחר האפייה מצננים. הופכים את העוגות כדי לשחררן מהתבנית, מקררים ויוצקים קרם גנאש לבן (שעשוי משוקולד לבן מומס עם שמנת מתוקה) מעל העוגות או שטרוייזל אפוי.

 

הערה: שני השפים המוכשרים גם אחראים על צילום המנות.

5 מחשבות על “מתכונים לשבועות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.