גל חום

בשבילי חורף זה קודם כל מרק חם ומהביל. אני אוהבת אותו במיוחד כשאני בבית, הגשם מתדפק בחוץ ובבית חם ונעים, ועוד יותר חם ונעים לי בבטן ובלב בזכות המרק וגל החום שהוא מפזר בגופי. יש כמה מרקים קבועים האהובים מאוד עלי ועל בני ביתי. אבל, במקביל, אני תמיד שמחה לחדש ולשדרג. השנה, חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית מציעה 4 תערובות להעשרת ושדרוג המרקים: תערובת למרק מינסטרונה, למרק קוסקוס, למרק עדשים צבעוני ותערובת ירקות שורש למרק. התערובות מבוססות על רכיבים טבעיים בלבד ואינן מכילות מלחים. כל תערובת מעניקה מרקמים וטעמים שונים, ובכך יוצרת תפריט חורף בייתי מגוון ומפנק. חלק מתערובות אלו אינן דורשות מכם יותר מאשר לכסות אותן במים ולבשל, כך שמדובר בקיצור דרך משמעותי. באופן אישי, גם לתערובות מוכנות אני מוסיפה קצת ירקות כמו קישוא וגזר: בשביל הוויטמינים, בשביל הטעם ועבור אלו שאוהבים לאכול ירקות מהמרק.

מחיר התערובות: 13 שקלים (100 גרם).

%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%a9-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99

תערובת ירקות שורש                                                                                                                                                                            תערובת מינסטרונה

%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%aa-%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%a2%d7%93%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%aa-%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99

תערובת קוסקוס                                                                                                                                                                                    תערובת עדשים

ומה הולך עם מרקים יותר טוב מאשר קרוטונים? בעזרת תערובות של חוות דרך התבלינים ניתן להכין קרוטונים במספר טעמים. לנהלן המתכון:

מצרכים:

9 פרוסות לחם

9 כפות שמן זית כתית מעולה

1 כפית כורכום

1 כפית תערובת אנטי-פסטי של חוות דרך התבלינים

1 כפית תערובת טוסקנה של חוות דרך התבלינים

מעט מלח

 %d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%98%d7%a2%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%95%d7%95

אופן הכנה:

  • לוקחים 3 קערות ובכל קערה שמים 3 כפות שמן זית.
  • מוסיפים את התבלינים: לקערה הראשונה – כפית הכורכום, לקערה השנייה – כפית תערובת ל"אנטי פסטי" ולקערה השלישית – כפית תערובת "טוסקנה".
  • חותכים את הלחם לקוביות ומחלקים ל-3 הקערות – 1/3 לכל קערה.
  • מערבבים היטב את קוביות הלחם בכל אחת מהקערות וממליחים מעט.
  • מניחים את קוביות הלחם המתובלות על תבנית עם נייר אפייה.
  • אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10-12 דקות.

 

הוסיפו למרק ושיהיה בתיאבון.

ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת. לאתר החברה: http://www.derech-hatavlinim.co.il/

 

כמובן שאסור לשכוח את המרק עצמו. לכבוד החורף וגשמי הברכה שלו, שף לירן גבאי, השף של פלאפל גבאי המיתולוגי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו, סיפק לי כמה מתכונים למרקים.

מרק אפונה

רכיבים:

½ סלרי

1 בצל קצוץ

כוס וחצי אפונה יבשה

3 גזרים

3 ליטר מים רותחים

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס כוסברה קצוצה

5 שיני שום כתושות

1 כף כמון

½ כפית מלח

¾ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים. מוסיפים את האפונה ומעליה את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה על אש נמוכה ובוחשים מדי פעם. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה.

 %d7%a4%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%9c-%d7%92%d7%91%d7%90%d7%99%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%a7-%d7%92%d7%91%d7%90%d7%99

מרק דנדוש

רכיבים:

½ 2 ליטר מים רותחים

¼ כוס עדשים

¼ כוס חיטה

¼ כוס גריסים

¼ כוס גרגרי חומוס

¼ כוס סלרי

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

5 זרעי אניס

½ כפית כורכום

¼ כפית כמון

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.
  2. מוסיפים את התבלינים היבשים, ומטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הקטניות והמים הרותחים.
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, מערבבים מדי פעם.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%93%d7%a0%d7%93%d7%95%d7%a9-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%a7-%d7%92%d7%91%d7%90%d7%99

מרק ירקות עם גריסים

רכיבים:

½ כוס גריסים

3 תפוחי אדמה

3 קישואים

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור כוסברה

½ צרור סלרי

כפית כורכום

כפית מלח

כפית פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הירקות לפי הטעם (קצוץ קטן או חתוך גס).
  2. מכניסים את כל הרכיבים, פרט לכוסברה, הפטרוזיליה והגריסים, יחד לסיר.
  3. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  4. שוטפים את הגריסים היטב ומכניסים לסיר.
  5. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
  6. לאחר כשעה של בישול מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
  7. מכבים את האש ונותנים למרק "לנוח" מכוסה כ-5 דקות.

טיפ: ניתן לטגן את הירקות לפני הבישול להוספת טעם.

צילום: יח"צ

%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%a7-%d7%92%d7%91%d7%90%d7%99

7 מחשבות על “גל חום

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.