יוון זה כאן

כמו ישראלים רבים אחרים גם אני אוהבת לצאת מדי פעם למסעדה או לבית קפה כדי לאכול ארוחת בוקר מפנקת. אם הארוחה היא בסגנון בראנץ', זה בכלל עושה לי טוב בלב, מכיוון שזה סוגר לי את הפינה גם של הבוקר וגם של הצהריים. בדרך כלל אני לא יוצאת לשם כך מהמשבצת האזורית שלי. למה לטרוח בשביל ארוחת בוקר? אבל מתברר שלפעמים בהחלט כדאי לטרוח ולא כל מה שנראה אולי קצת רחוק על הנייר הוא באמת רחוק.

כך קרה לי לאחרונה כאשר החלטתי לנסות את הבראנץ' החדש במסעדת אנדיב, הממוקמת במלון ווסט אשדוד מרשת טמרס. התפריט המחודש של הבראנץ' נפתח תחת השם "חגיגה יוונית" ומציע, מצד אחד, מנות קלילות יותר כמו מבחר מאפים, סלטים רעננים וגבינות מיוחדות. מצד שני, מוצעות גם מנות חמות ותבשילים שבהחלט מתאימים בתור ארוחת צהריים (לא בשרית). בין המנות האלו אפשר למצוא קישים, פסטות, לזניות, דגים, מאפים ומגוון סלטים מיוחדים. הטעמים הם בסגנון ים-תיכוני-יווני עם הרבה שום, שמן זית ועשבי תיבול וגם הכלים והאווירה הם בסגנון יווני, רק שבמקום אוזו יציעו לכם יין לבן, אדום או קאווה, אם תרצו.

על המהפך היווני אחראי השף החדש של המסעדה, אנטולי שפיר בן 39, בעל ידע וניסיון של 20 שנה. במרכז המזנון יש עמדת גבינות עם מבחר גבינות בוטיק מהארץ ומחו"ל כמו: גאודה בטעמים, ברי, פטה, גבינת עיזים, פרמזן, קשקבל ורוקפור. לצד הגבינות עמדת פירות טריים, פירות יבשים, מעדנים ודגני בוקר כמו פשתן, קוואקר, סובין ועוד שלל דגנים, סילאן, חלווה, ויוגורטים מיוחדים בטעמים וצנצנות אישיות. באזור הדגים יוגשו דגים מלוחים וכבושים כמו, דג מלוח הרינג שמאלץ, סלמון בכבישה ביתית, דג כבוש וטונה מעושנת, שקשוקה חמה, לזניות גבינות, סלטים מגוונים כמו סלט קינואה, סלט ירוקים עם פיצוחים, סלט עדשים שחורות ועוד. בנוסף, אפשר לקבל חביתות ואומלטים בהכנה אישית, מיני קישים ומאפים, שקשוקה ייחודית, דגים בתנור ופסטות ברטבים משתנים. לצד כל אלה יוגשו מבחר לחמים מובחרים וקינוחים מתוקים.

אני ובת זוגי לארוחה ניסינו כמעט את כל המטעמים המיוחדים שהיו במזנון ולא הצלחנו להפסיק לאכול מהם, עד שהקיבה איימה להתפוצץ. אהבנו כמעט הכל, אבל נהנינו במיוחד מעמדת הגבינות, מהיוגורטים ומעוד כמה תבשילים וסלטים מיוחדים. הארוחה מתעלה בהרבה מעל מזנון ארוחת בוקר שגרתי של בית מלון ומגעו הייחודי של השף בהחלט מורגש.

לא צריך להיות אורח המלון על מנת ליהנות מכל הטוב הזה. העלות היא 89 שקל לאדם ובמקום בהחלט שווה את המחיר ואת הנסיעה לאשדוד. ארוחת הבראנץ' מוגשת בימים ראשון עד שישי בשעות 10:00 – 14:00.

להזמנת מקום במסעדת אנדיב: 073-2866806, רחוב הטיילת 21 אשדוד

צילום: רונן דבש

4 מחשבות על “יוון זה כאן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.