ל"ג סיבות למנגל

ל"ג בעומר עומד בפתח ומלבד סיפור החג, המדורות ותפוחי האדמה, הוא כמובן מבשר גם על הפתיחה של עונת המנגלים (אלא אם כבר פתחתם אותה במהלך יום העצמאות). כמו רבים אחרים גם אני אוהבת לאכול בשר על האש, אבל תמיד שמחה לגיוונים ולחידושים. לאחרונה גיליתי שחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית מציעה שש תערובות מיוחדות המיועדות לבשר על האש. אתם יכולים לבחור אחת שאתם אוהבים במיוחד, או לרכוש כמה. בסופו של דבר, כפי שציינתי, אנחנו רק בתחילת עונת המנגלים והתערובות השונות יעזרו לגיוון באוכל.

  • סטייק ניו יורק- תערובת ניו-יורקית טיפוסית לבשר. התערובת מכילה פלפל שחור, חרדל, כוסברה זרעים, עגבניות, גמבה, שמיר, שום ועוד. התערובת מומלצת לקציצות בשר או לסטייק. יש לערבב עם שמן זית ולעסות את הבשר.
  • פרגיות עשבי תיבול- התערובת מכילה פפריקה הונגרית מתוקה, כורכום, סומק, חרדל, פטרוזיליה, אורגנו ורוזמרין.
  • קבב מזרח תיכוני- התערובת מכילה פלפל לבן, פפריקה הונגרית מתוקה, אזוב, עלי דפנה, אורגנו, כוסברה ועוד. יש להוסיף לבשר טחון, ליצור קבבים ולצלות על האש.
  • נקניקיות על האש- התערובת מכילה פפריקה הונגרית מתוקה, כוסברה, פטרוזיליה, עגבניות יבשות, נגיעות צ'ילי, בצל ושום.
  • פילדלפיה לבשר- התערובת מכילה אבקת מרק טבעית, רוזמרין, אורגנו, כוסברה זרעים, חרדל, פפריקה הונגרית מתוקה ופלפל שחור. מפזרים על הבשר ומניחים על המנגל. התערובת מתאימה לכל סוגי הבשר.
  • צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי- תערובת עשבי תיבול המכילה שום ועשבי תיבול, ומשמשת כרוטב לבשר. יש לרכך את התערובת עם שמן זית ומעט חומץ, לתת לה לנוח לילה במקרר והיא מוכנה לשימוש.

מחיר כל תערובת: 13 ₪ (100 גרם).

להשיג ב"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בטל' 04-9533405 ובאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/

 בדרך כלל כשאנחנו מוציאים את המנגל מהמחסן, או מורידים אותו מהבוידם, אנו מגלים שבמהלך התקופה שבה לא השתמשנו בו, שאריות הלכלוך שאחזו בו מאז השימוש הקודם עדיין שם, אבל רק יותר דביקות וקשות להורדה. מקור הלכלוך הזה הוא בדרך כלל משומני הבשר הנוזלים בזמן התלייה ונדבקים לגריל. זה הזמן שבו בעלי, כמו רבים אחרים, עומד ומקרצף את המנגל ומעדכן שבפעם הבאה מי שרוצה לאכול יצטרך גם לנקות. השנה פשוט חייכתי ושלפתי את מנקה הכיריים, התנור והגריל/מנגל של חברת HG ההולנדית, המיובא לארץ על ידי חברת מעוז. המוצר מנקה בקלות שאריות לכלוך יבש ושומן שרוף. כל מה שצריך זה להשפריץ על המשטח המלוכלך, להמתין כמה דקות ולנגב בעזרת מטלית נקייה. למרות היכולות הטובות שלו החומר עדין בשימוש ולא משאיר צריבה אופיינית למסירי שומן. זהו גם חומר "ירוק" שלא פוגע בסביבה.

ניתן להשיג בחנויות לחומרי בניין, www.unikmaoz.co.il, מחיר-39.99 שקלים

ולמי שרוצה לחגוג עם ל"ג בעומר, או כל חג מנגל אחר, אבל עם טוויסט, אני מציעה את המתכון הבא, באדיבות טונה סטארקיסט.

טורטיית טונה מעושנת

 8 מנות

 חומרים

3 קופסאות פילה טונה מעושנת (לשמור את השמן המסונן)

12 ביצים

בצל גדול

5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

8 טורטיות

נייר אלומיניום

הכנה:

  1. מרתיחים קוביות תפוחי אדמה במים עד שהן מתרככות.
  2. במקביל, שוברים את הביצים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית (המסונן) עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
  3. בנפרד, מטגנים קלות את הבצל והשום עם שמן הזית, ולאחר שהם מזהיבים, מוסיפים את הטונה ומטגנים קלות.
  4. מערבבים את כל המרכיבים (פרט לטורטיה) ומתבלים לפי הטעם.
  5. מניחים את התערובת במרכז הטורטיה, מקפלים כלפי פנים את קצוות הטורטייה ועוטפים בנייר אלומיניום.
  6. מניחים את הטורטיות במדורה.

הצעת הגשה: שפדו על שיפוד את הטורטיה כדי שלא תתפרק ותהיה נוחה לאכילה. הוסיפו בצד סלט מטבוחה.

ובינתיים, אם ל"ג בעומר עוד לא הגיע, אבל הכתבה הזו עשתה לכם תיאבון, כמו שקרה גם לי בזמן שכתבתי אותה, אפשר להסתפק גם בתחליף למנגל בבית. כל מה שצריך זה בשר ומחבת פסים. במחבת הפסים טיגנתי טבעות בצל ועגבניות חתוכות לפרוסות. תיבלתי עם מלח ופלפל וקצת שום טרי כתוש. כשהירקות התרככו, הוספתי למחבת נתחי חזה עוף מתובלים בפלפל ובפפריקה משני הצדדים. כל נתח זכה לצריבה קלה מכל צד ולאחר מכן הנחתי את הנתחים מעל הירקות ונתתי להם לשבת ביחד עוד כדקה.

במקביל אפשר להכין תוספת כלשהי. אני הכנתי פסטה מחיטה מלאה ולאחר שהפסטה הייתה מוכנה, הוספתי גם ממנה לתוך המחבת, כדי שהיא תספוג את הטעמים. דקה נוספת והכל עבר לצלחות.

בתיאבון ול"ג בעומר שמח!

צילום: אורית ענבר, הדס ניצן, ניר עצמון, יח"צ

7 מחשבות על “ל"ג סיבות למנגל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.