בובה של מקום

אני מאוד אוהבת לאכול, גם בבית וגם בחוץ. וכשאני בחוץ, אני אוהבת לנסות ולהכיר מקומות חדשים, ולקוות שהאוכל המוגש בהם יצדיק את המאמץ לצאת מאזור הנוחות ולחפש אחר מקום חדש. כך בדיוק קרה לי לאחרונה כשהגעתי לבר מסעדה BUBA ברחוב בן יהודה בתל אביב.

כשנכנסים למקום בשעות הערב, האווירה היא אפלולית משהו אפשר לשבת בחוץ (אזור מקורה) – ליד שולחנות או באזור שבו שולחן גדול שמטרתו לאפשר מינגלינג – או בפנים, כאשר בפנים הבחירה היא לשבת סביב שולחנות או מסביב לבר הענק שבמרכז. לצד הבר עמדת די ג'יי למוזיקת רקע עדכנית ולא רועשת מדי. החלטנו לשבת על הבר ולא הצטערנו לרגע. הברמן במקום הביא לנו משקאות ואת האוכל, הפניק אותנו בצ'ייסרים וענה על שאלותינו המרובות.

על השאלות שמחו לענות גם הבעלים. יוני דוקלסקי, הבעלים של מוסדות תל אביביים מוכרים כדוגמת קפה ביאליק, אברקסס, הבוטלג וסוס עץ, חבר בפתיחה של BUBA לאיתן כהן. כהן הוא הייטקיסט שעלה מפריז ולשותפות הוא תרם את הטעם הצרפתי שלו לצד המלצות על מנות מעניינות שפגש בנסיעותיו הרבות. ביחד הם פתחו את מה שבקלות ניתן לכנות בשם הטרנד הבא. BUBA הוא בר על כל המשתמע מכך, באווירה אירופאית, אלא שהאוכל בו הוא בהחלט פיין פוד או פיין דיינינג, שמוכן במקום על ידי שף לעיני הסועדים – דלפק המטבח פונה אל הבר ומי שיושב על הבר ממש מרגיש שהוא צופה, בשידור ישיר, בסרט על אוכל.

על המטבח הייחודי הכולל מגוון ספיישלים טריים, מבוססי דגים ופירות ים, אחראי השף קרלוס סלמון, יוצא המסעדות הבינלאומיות לה מאר, אהסטריט וגסטון ודום שבברזיל, מסעדה שדורגה רביעית בעולם על ידי האתר העולמי הנחשב The World's 50 best restaurants.

התפריט לא גדול, אבל רוב המנות נראות מעניינות. היינו שלושה רעבים והחלטנו לטעום מספר גדול של מנות ולטעום אחד מהשני, כדי לכסות כמה שיותר מהתפריט. עד שהמנות התחילו לזרום נהנינו ממנת פתיחה של פוקצ'יניה – פוקצ'ה דמויית בייגלה ארוך שנאפית במקום עם שמן זית ולצדה סלסת עגבניות פיקנטית מעט וריבת חלפיניו (22 שקלים). הפוקצ'ה הייתה מצוינת וכך גם המטבלים שלצדה. לגבי ריבת החלפיניו כדאי לציין שלרוב רק מלראות משהו חריף מתחיל לצאת לי עשן מהאוזניים. אבל, במקרה הזה, הביס של הריבה היה לי חריף ומתוק ביחד, ובלי להרגיש חיסלתי את המטבל כמעט לחלוטין ונשארתי בחיים כדי לספר על זה.

במנות שלאחר מכן שמנו דגש על הצד הימי של המקום. אני אכלתי קרפצ'יו דג היום, שהוגש עם שזיף, שומשום שחור וצנונית ברוטב אסיאתי (59 שקלים). המנה הייתה יפה כמו תמונה והיה חבל לאכול ממנה, אבל מכיוון שהיא הייתה מאוד טעימה היא התחסלה במהירות. כך קרה גם למנגו בול – טרטר טונה עטוף במנגו, בצל סגול, כוסברה, מלפפון ובצל ירוק (68 שקלים). המנה הייתה טעימה וקלילה. לאור ההצלחה המשכנו עם סביצ'ה קריבי – דג עם קריספי פלנטין המוגש על קרפצ'יו מנגו לצד קרם אבוקדו (62 שקלים), שגם הוא היה הצלחה גדולה. במקביל, אוהבי פירות הים לידי חגגו עם שרימפס על הפולנטה – שרימפס שהושאר בקליפתו לאחר שנוקה והונח על מצע עדין מאוד של פולנטה עם חמאה, פטריות מלך היער ופטריות אויסטר (68 שקלים) ועם שרימפס בורגר – קציצות שרימפס בלחמניות חלה עם דיפ יוזו ותפוח אדמה קדאיף (62 שקלים).

מכיוון שעדיין היינו רעבים החלטנו לנסות גם שתיים מהמנות העיקריות – אווז פגאז ופילה בקר. האווז פגאז מורכב מכבד אווז וחזה אווז בתוך בריוש ולצדם, או מעליהם, מיקס רוקט, ריבת חלפיניו ופרמזן (62 שקלים). גם מנה זו הייתה טעימה ועשויה היטב והדבר היחיד שהפריע לי מעט הוא עודף עלי הרוקט שעליה (ושהוזזו בשלב כלשהו הצדה על ידינו). אבל, מבחינתי, ה-מנה של הארוחה הייתה הפילה בקר שהוגש עם ראשי ברוקולי ובאק צ'וי בציר פטריות. הפילה היה צלוי במידה המבוקשת והמנה עצמה הייתה חתוכה ומעוצבת כל כך יפה, עד שכמעט חמלתי עליה. אבל כשאכלתי ממנה התענגתי על כל ביס.

כיאה למקום שחלק משמו הוא בר, ליווינו את הארוחה גם בכמה משקאות ובהם אפרול שפריץ, מוחיטו וכוסית שמפניה. לא ויתרנו גם על שלב הקינוח. לקחנו שני קינוחים לפי המלצת השף. לצד המרכיב העיקרי של כל קינוח היו מרכיבים נוספים, כך שאני מקווה שלא פספסתי משהו. הראשון היה פנקוטה עם גרידת ליים, אבקת סלק ופרחי בזיליקום. הקינוח השני היה פאדג' עם עלי מיקרו בזיליקום, אבקת סלק וקרמל מלוח ומעל הונח קרם מסקרפונה. שני הקינוחים הם ללא גלוטן והם היו טעימים להפליא ומיוחדים. כדי להקל מעט על הבטן הדואבת, שתינו תה חם עם עלי נענע ודבש.

אם עלי לסכם את החוויה שעברתי במקום בכמה מילים אוכל לומר שזהו בובה של מקום עם אוכל טעים ומיוחד. אותי עוד יראו כאן הרבה. זה מקום ששווה להגיע אליו במיוחד, גם אם אתם לא מתל אביב, וביחס לתמורה שמקבלים הוא גם לא יקר.

בן יהודה 108, ימים ב'- ש': 12:00 – 24:00, ו': 13:00 – 24:00. לא כשר.

אינסטגרם : https://www.instagram.com/bubatlv/?hl=en

פייסבוק: https://www.facebook.com/BubaTLV/

טווח מחירי מנות: 22 שקלים – 98 שקלים

השף קרלוס סלמון

צילום: אורית ענבר

6 מחשבות על “בובה של מקום

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.