אסיה על קצה הלשון

בבית שבו גדלתי, אוכל אסיאתי הסתכם באגרול, שניצלונים בשומשום ועוף חמוץ מתוק. בקיצור, אוכל סיני בנוסח תאילנדי-ישראלי. אבל, יום אחד, יצאתי לעולם הרחב וגיליתי את נפלאות המטבח האסיאתי לגווניו. מאז אני מאוהבת במטבח הזה ושמחה כל הזמן להכיר טעמים חדשים ומקומות חדשים של המטבח העשיר, המפואר והמצוין הזה.

לאחרונה ביקרתי באחד מסניפי רשת הסושיה כדי לנסות את תפריט החורף החדש. עד לאחרונה, הסושיה הייתה מבחינתי בעיקר סושי ועוד כמה מנות, בעיקר מתחום הנודלס לגווניו. לפיכך הופתעתי ושמחתי לגלות שהתפריט החדש מציע היצע גדול ומגוון של אוכל אסייתי: לחמניות באן עם דג בס, רול של סלמון צרוב, סלט סום טאם, רצועות עוף בבצק בירה, ועוד. יובל חרותי, שף הרשת שמח להסביר: "אנו קשובים כל הזמן לקהל לקוחותינו ומגוונים מעת לעת את התפריט,  תוך כך שאנו שומרים על העקרונות של הרשת שהן שמירה על טריות של המוצרים ושימוש בחומרי גלם איכותיים".

 

גם עכשיו חלקו הגדול של התפריט עדיין מורכב ממנות סושי בשילובים מעניינים ומקוריים, כשבתפריט החורף יש גם דגש על מרקמים שונים, כמו סושי עם גבינת שמנת, סושי עם רול מטוגן ועוד. עם זאת, לצד הסושי ניתן למצוא בתפריט מנות רבות של ווק עם נודלס ואורז המוכרים מהמטבח האסיאתי. כך או כך, בסושיה שמים דגש על הכנת המנות העקרונות המנחים את פעילות הרשת הינם הכנת כל המנות ממוצרים טריים ואיכותיים שעשויים בקפידה רבה ועל מתן תשומת לב גם לפרטים הקטנים. כל אלו מתווספים לתודעת שירות גבוהה ומחירים נוחים ובכך מאפשרים חווית לקוח.

את הסניף הראשון שלה פתחה רשת הסושיה באבן גבירול בתל אביב בקיץ 2003.​ הרשת נמצאת בבעלות אנשי העסקים אסף גרינברג ומושיקו טיילר, המחזיקים גם את רשת המסעדות פרנג'ליקו ואת השלוחה הישראלית של רשת הפיצריות העולמית פאפא ג'ונס. הרשת מונה כיום 15 סניפים מאילת בדרום ועד מעלות תרשיחא בצפון, מתוכם חמישה כשרים.

הגעתי למסעדה עם בן זוגי והחלטנו לחקור היטב את התפריט החדש. אחרי כמה רולים של סושי לפתיחת התיאבון, התחלנו לטעום את המאכלים החדשים האחרים. התחלנו עם סלט סום טאם המורכב מפאפאיה וסלק ובתוספת של רוטב הדרים (26 שקלים). הסלט היה טעים ומרענן. בעלי, שאוהב את סלט הפפאיה שלו קצת יותר חריף, טיפה קיטר, אבל אני, שנרתעת מאוכל חריף מאוד נהניתי. המנה הבאה שטעמנו הייתה לחמניית באן עם דג בס בטמפורה ואיולי צ'ילי וירקות, ובקיצור, הגרסה האסיאתית לפיש אנד צ'יפס (24 שקלים). המנה הייתה מאוד פריכה וטעימה ולשמחתי לא השאירה תחושת שמנוניות,  כפי שקורה לעיתים עם המקבילה המערבית. לצד הלחמניה הוגש צ'יפס סלק דקיק שהיה נפלא ושלא הצלחתי להפסיק לאכול אותו. בעלי, חובב פירות הים, הזמין מנת סי פוד אודון (59 שקלים) המורכבת מאטריות אודון עם שרימפס, קלאמרי, מולים, בצל סגול, פלחי אננס ופלפל אדום ברוטב אויסטר בייג'ין. בעלי אהב מאוד את המנה ולא השאיר פירור בצלחת. אני, מצדי, נהניתי מאוד ממנת  נתחי עוף מטוגנים בבצק בירה. ביחד השתכנענו לטעום גם מפאד קפאו המורכב בבשר בקר קצוץ, פלפל אדום, בצל סגול, גזר ובזיליקום ברוטב אויסטר, המוגש עם אורז וביצת עין (49 שקלים).

בסוף, נותר לנו גם מקום לקינוח ולקחנו קינוח בשם שוויצריה. הקינוח, שראשו מעוטר במרנג הנראה כמו שלג בראש הר וכנראה כך העניק למנה את שמה, היה מתוק וטעים. אבל, מבחינתי, אפשר היה גם לוותר. לסושיה תלכו בשביל המנות האסיאתיות הנפלאות ואת הקינוח תיקחו רק אם אתם ממש חייבים מתוק.

צילום: יח"צ, אורית ענבר

4 מחשבות על “אסיה על קצה הלשון

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.