ירוק שיפון

אנחנו עכשיו באביב וזו עונה קלילה ונעימה. בהתאם, האוכל המתאים לעונה זו הא אוכל קל ובריא, מלא חיים וחיוניות. כאשר לוקחים בחשבון שאנו נמצאים אחרי פסח ויום העצמאות ולקראת עונת הרחצה, מתאים לנו במיוחד להרבות באכילת סלטים. ברוח זו, ברצוני להציע את סלט פטוש, שמלבד הרבה ירוקים יש בו גם קוביות לחם, דבר שהופך אותו מסלט לתוספת לארוחה. במקור, סלט פטוש הוא סלט מהמטבח הערבי שמורכב מירקות שונים (לרוב חתוכים גס) וקוביות לחם (או קרעי פיתה קלויה עם זעתר). את הגרסה הזו של סלט הפטוש מוצע לעשות עם עלים ירוקים שונים ועם קוביות לחם 100% שיפון קל מסדרת לחם הארץ של מאפיית ברמן, אשר מתאים במיוחד לחולים סוכרתיים וטרום סוכרתיים.

סלט פטוש עם קוביות לחם שיפון

מצרכים (ל-4 מנות)

1/2 כוס תערובת עלי רוקט ואורוגולה

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי בייבי

1/2 כוס חמוציות

1/4 כוס אגוזים

4 פרוסות לחם 100% שיפון קל לחם הארץ

לרוטב

2 כפות דבש

1 כפית לימון

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל

אופן ההכנה

  1. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות, מפזרים בתבנית וזורים מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור וקולים עד לקבלת קוביות לחם שחומות.
  2. מניחים בקערה את מרכיבי הסלט ומערבבים. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מניחים מעל את קוביות הלחם.

בתיאבון!

המתכון באדיבות שף אבי לוי זוכה מאסטר שף ומאפיית ברמן

צילום: יח"צ

5 מחשבות על “ירוק שיפון

  1. אני מכירה את הגרסה של סלט פטוש עם ירקות חתוכים גס וקרעי לחם או פיתה. אבל הגרסה הזאת נראית לי יורת מעניינת ומעודנת

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.