מעל המצופה

אמנם עוד לא הספקנו להתאושש מפסח ויום העצמאות, אבל חג שבועות כבר מציץ אלינו מעבר לפינה. אצלנו בבית מאכלי חלב לאורך החג הם פשוט מאסט ולשם גיוון אנחנו מרבים באכילת עוגות נוטפות קלוריות. לכבוד החג החליטו ברשת קפה גרג להשיק בכל סניפיה  עוגת גבינה חגיגית במיוחד: מוס מסקרפונה עם שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו. העוגה תוגש, כאמור, בכל הסניפים ועלותה 42 שקלים.

לכבוד החג ולכבוד העוגה הצלחתי להשיג את המתכון להכנה בבית. השילוב של חומרי העוגה מייצר עוגה שהיא עשירה, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד. ההכנה קצת מורכבת, אבל התוצאה שווה את המאמץ.

מוס מסקרפונה עם שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו

מצרכים להכנת המוס:

380 גרם גבינת מסקרפונה, 380 גרם גבינת שמנת, 200 גרם חלב, 1 מקל וניל מגורר, 40 גרם סוכר, 8 גרם ג'לטין עם 40 גרם מים

אופן ההכנה:

מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר. מוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד ומכבים את האש, יוצקים את המסה החמה על מטבעות שוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה. מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים את המסה לתוך השמנת המוקצפת ומחברים הכל יחדיו.

מצרכים למלית פרלין קרמו:

250 גרם  חלב, 165 גרם שמנת, 3 גרם ג'לטין מעורבב עם 10 גרם מים, 4 חלמונים, 240 גרם שוקולד ולרונה מריר

אופן ההכנה:

מחממים על האש חלב ושמנת. לקראת הרתיחה מוסיפים ג'לטין, עושים השוואת טמפרטורה עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה (מרקם כמו של טחינה). יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק. יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.

קראנצ' נוגט:

100 גרם שוקולד מריר ולרונה, 100 גרם מחית נוגט ולרונה, 90 גרם קורנפלקס

אופן ההכנה:

ממסים את השוקולד המריר על בן מארי, מוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הקורנפלקס ומאחדים.

ציפוי גלאסאז' שוקולד ולרונה:

200 גרם שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד מריר ולרונה

אופן ההכנה:

מחממים את השמנת, לפני רתיחה מכבים ומוסיפים על השוקולד ומאחדים את המסה עד לקבלת מרקם חלק.

מוזגים את הציפוי כאשר הקינוח קפוא על משטח רשת. מכסים עם הציפוי את כל הקינוח ונותנים לו להתקרר.

בתיאבון.

צילום: אסף לוי

6 מחשבות על “מעל המצופה

  1. זה נראה ממש מוצלח, אבל לא בא לי לעבוד כל כך קשה בשביל זה. נראה לי שאסתפק בלקנות את העוגה הזאת בקפה גרג

    אהבתי

  2. העוגה הזאת נראית ממש וואו, אבל יותר אעדיף לאכול אותה מאשר לעשות את המאמץ הנדרש כדי לעשות אותה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.