העיקר זו הפסטה

אני ממשיכה בהכנות שלי לקראת שבועות. במנות העיקריות אנחנו אוהבים לאכול מוצרים על בסיס בצק או תוצריו ומאכלי חלב שונים. אחת המנות המנצחות במטבח שלנו, בשבועות ובכלל, היא מאפה פסטה שקל מאוד להכין אותו והתוצאה טעימה להפליא.

שימו לב, שלמאפה הזה מתאים שימוש בפסטה קצרה לפי טעמכם – קרניים, צינורות קצרים, ברגים וכו'. כמו כן, המתכון דורש שימוש בעגבניות מקולפות וקצוצות. ניתן להשתמש בעגבניות טריות, אבל מי שרוצה לחסוך את פעולה החליטה והקילוף של העגבניות יכול להשתמש במקום זאת בקופסה של עגבניות מקולפות. בכל מקרה, עדיין יש צורך לקצוץ את העגבניות.

וההערה נוספת, מי שרוצה להשתמש בעגבניות טריות, צריך לסמן איקס עם סכין חד בחלק העליון ובחלק התחתון של העגבניה. לאחר מכן יש להכניס את העגבניות לקערה עם מים רותחים, להמתין כ-10 דקות, להוציא את העגבניות החלוטות ולקלף אותן. הקילוף אמור להתבצע בקלות, אבל אם הקליפה עדיין קשה, אפשר להניח את העגבניה בקערה עם המים החמים למשך מספר דקות נוספות.

מאפה פסטה בעגבניות ושמנת

מצרכים

חבילה פסטה

4 עגבניות בינוניות או קופסת עגבניות מקולפות

מיכל שמנת מתוקה

בצל בינוני

כפית קימל

150 עד 200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

מרתיחים את הפסטה לפי הוראות היצרן. קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות (אם מדובר בעגבניות טריות, קודם חולטים וקולפים אותן). קוצצים את הבצל דק.

בסיר נפרד שמים את העגבניות הקצוצות, בצל קצוץ, קימל ושמנת מתוקה. מביאים לידי הרתחה ומורידים מהאש.

כשהפסטה מוכנה משטחים אותה בתבנית ושופכים מעליה את הרוטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 – 20 דקות. רצוי לעטוף את התבנית בנייר כסף על מנת שהפסטה לא תתייבש במהלך האפייה.

מוציאים מהתנור, מפזרים גבינה צהובה ואופים (עם נייר כסף) למשך כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת.

טיפ: אם לא מגישים את המנה מיד, אפשר להכין את המאפה עד לשלב הוספת הגבינה. כ-10 דקות לפני ההגשה להוסיף את הגבינה ולהמשיך. אם הוצאתם את המאפה מהמקרר, בדקו שהמאפה כבר חם מספיק.

בתיאבון!

צילום: אורית ענבר

4 מחשבות על “העיקר זו הפסטה

  1. תנו לי פסטה מתי שאתם רוצים, מה אכפת לי שבועות או לא שבועות. כל תירוץ לפסטה טוב מבחינתי

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.