גבינה לי חביבה

בלי קשר לעומס המאכלים שעולים אצלנו על שולחן החג, תמיד תוכלו למצוא עליו מגש גבינות, מעבר לגבינות המככבות במאכלים השונים. את הגבינות אני קונה יומיים שלושה לפני החג, כדי להשאיר מקום במקרר וכדי שהגבינות יהיו טריות ככל הניתן.

במיוחד אני אוהבת את הגבינות המיוחדות של חברת גד. לצד הגבינות הרגילות, לקראת החג הוציאה גד כמה גבינות מיוחדות, שיכולות להעשיר כל שולחן. בין הגבינות המיוחדות שגיליתי השנה אפשר לציין את הבאות:

דיניש בלו (גבינה כחולה) – זו גבינה במרקם רך וקטיפתי המתאפיינת בצבע לבן ועורקים כחולים המתפרשים לאורכה ולרוחבה. ניתן לאכול אותה כנשנוש וכשהיא בשלה מאוד היא מתאימה להתכה ולמריחה. הגבינה משתלבת נהדר לצד יינות פורט ויינות קינוח. מומלץ להוציא מהקירור כמה שעות לפני הצריכה. 17 שקלים לחבילה של 100 גרם. כשרות: כדתיא ובאישור הרבנות הראשית.

גבינת מנצ'גו פרוסה – זו גבינה ספרדית מחלב כבשים, עשירה בטעם וחריפות. הגבינה מאופיינת בטעם שורשי ועשיר. מקורה של גבינת המנצ'גו בעיר הולדתו של דון קישוט, לה מאנשה ויש המכנים אותה "הפרמזן הספרדי". המנצ'גו תשתלב נהדר מעל תבשילים, תהווה תוספת מעניינת לסלט או בפלטת גבינות. הגבינה מצופה בשבבי סידן אשר נוצרים בתהליך טבעי בזמן הבחלת הגבינה, והיא מגיעה בצורת משולש החתוך גם באופן אנכי, בדיוק בעובי הנכון והמותאם לשילוב גבינה זו בפלטות גבינות ואירוח. 22.20 שקלים לאריזה של 150 ג'. כשרות: בית יוסף.

חלומי נענע – החלומי היא גבינה קפריסאית מסורתית אשר ייחודה טמון במרקם הרך, הגמיש והנימוח שמתקבל לאחר חימום, ולכן אוכלים אותה קלויה, אפויה או מטוגנת, כחלק ממאפה, סלט או על שיפוד. בעת החשיפה לחום היא לא נוזלת או מתפרקת, אלא מקבלת מרקם יציב וגמיש.  לכבוד שבועות הוסף לה תבלין הנענע, הנהוג מאוד אצל הקפריסאים. תוספת התבלין יוצרת טעם קליל, רענן וטרי. 22.10 שקלים ל-200 גרם. כשרות: בד"צ הרב רובין.

המבורגר חלומי – את החלומי אפשר להשיג גם בפרוסות המותאמות ללחמניית המבורגר. טעמה העמוק של גבינת החלומי המותכת בשילוב לחמניית המבורגר ייצור טעם גריל עשיר, ללא הצורך בבשר. הגבינה מגיעה ב-4 יחידות (50 גרם ליח') בצורה המותאמת בדיוק ללחמניית המבורגר. 22.10 שקלים ל-200 גרם. כשרות: בד"צ הרב רובין.

פרוסות מוצרלה מעושנת – הגבינה מוכרת באיטליה כ- mozzarella affumicata (מוצרלה מעושנת באיטלקית). הגבינה מתאפיינת בטעם עישון עדין המעניקה למוצרלה העדינה טעם אדמתי ועמוק.  השימוש העיקרי שלה הוא לאכילה כפי שהיא, היא מצוינת לטוסטים ונפלאה אפילו על פיצה. 19 שקלים ל-200 גרם. כשרות: בד"צ בית יוסף.

קרם מסקרפונה – קרם המסקרפונה מורכב ממסקרפונה איכותית וחלבית, לצד מינון מדויק של סוכר וזרעי וניל אמיתיים ממדגסקר. הקרם מאפשר הרכבת קינוח מושלם במספר דקות, כאשר כל שצריך לעשות הוא להקציף, לצרף תוספות ולהגיש. צריך להקציף את הקרם כשהוא קר מהמקרר במשך 1.5-2.5 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר, עד לקבלת קצפת יציבה. שימושים עיקריים: טירמיסו, קרם שניט, קינוחי כוסות המבוססים על קרם המסקרפונה.19.9 שקלים ל-250 גרם. כשרות: בד"צ הרב רובין ורבנות אשקלון.

גבינת שמנת ניו יורק של גד באריזה חדשה- 30% שומן – מיוצרת בדיוק לפי המתכונת של גבינת השמנת הניו יורקית המקורית. הגבינה מגיעה בשלושה טעמים: טבעי, זיתים ושום שמיר. 13.70 שקלים ל-200 גרם. כשרות: רבנות בת ים או בד"צ.

לפרטים נוספים בקרו באתר החדש: www.gad-dairy.co.il

מי שמעדיף לייצר גבינה משלו יכול לרכוש תערובת לגבינות, להוסיף לגבינה לבנה, גבינת שמנת, או יוגורט ולהגיש אותן ככה או כתערובת לפשטידות, קישים וכו'. תערובות מאוד מיוחדות מוצעות בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. רובן עולות 13 שקלים (100 גרם), מלבד בזיליקאן שעולה 16 שקלים. ביניהן:

תערובת פיקנטית – התערובת מכילה גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום חום, קצח, פפריקה מרוקאית מתוקה, פלפל שחור גרוס, בצל, שום, עגבניות וגמבה. את התערובת ניתן לפזר על סלט או לערבב עם גבינה רכה.

תערובת בצלית – התערובת מכילה בצל מיובש, פפריקה הונגרית מתוקה, גמבה ועגבניות. ניתן להוסיף לגבינה רכה, לערבב ולאכול, להגיש כדיפ לשולחן, לשלב בקיש בטטה/ קיש תרד/ לביבות גבינה ועוד.  

תערובת בצל וסומק  – התערובת מכילה בצל מיובש וסומק. התערובת מתאימה לציפוי מאפי גבינה, לתיבול סלטים ולערבוב עם גבינה לבנה ולהגיש.

תערובת עגבניות ונענע – התערובת מכילה נענע ועגבניות מיובשות. ניתן לשלב בלחמניות גבינה, בערבוב עם גבינה לבנה ואף כמטבל על שולחן האירוח. מומלץ להשתמש בתערובת להכנת חטיפי גבינת עיזים.

תערובת בזיליקאן – התערובת מכילה עגבניות שרי, שמן זית, מלח ים אטלנטי גס ובזיליקום. התערובת מתאימה להעשרת גבינות קשות, סלטים ופסטות. כמו כן, ניתן לערבב עם גבינה רכה או להגיש כמטבל לשולחן האירוח.

תערובת לחביתות ופשטידות – התערובת מכילה בצל מיובש ומטוגן, שום מיובש, קצח, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שומשום חום, גמבה, בטטה וסלרי. יש לערבב את התערובת עם בלילת הפשטידה או עם הביצים ולטגן/לאפות. התערובת מתאימה גם לאורז, שקשוקה ירוקה ועוד.

תערובת ציזיקי לסלט – התערובת מכילה שמיר ושום מיובש. יש לחתוך מלפפונים, לערבב עם יוגורט ולהוסיף את התערובת. התערובת מתאימה גם להכנת פירשקי – מאפי שמרים רכים רוסיים במליות שונות.

ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת. לאתר החברה: http://www.derech-hatavlinim.co.il/  חפשו גם בפייסבוק

צילום: אסף אמברם, הדס ניצן

4 מחשבות על “גבינה לי חביבה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.