לבן על השולחן

כרגיל, גם בשבועות, שולחן החג שלנו יהיה עמוס מעדנים. אצלי במשפחה מאוד אוהבים מאכלי חלב ואנו אוכלים אותם לאורך כל החג, בכל הארוחות. לחלק מהארוחות נלווים גם דגים, אבל את הבשרים אנחנו משאירים לחגים אחרים. לצד המאכלים המסורתיים, עליהם אנחנו לא מוותרים, יעלו ויבואו גם מתכונים חדשים שנוסו לקראת החג. להלן כמה מהם. בתיאבון וחג שמח!

קממבר צלוי בציפוי תבלינים

זהו מתכון קל להכנה, נימוח ועשיר בטעמים.

מצרכים

גבינת קממבר שלמה

3 כפות שמן זית

2 כפות דבש

3 ענפי טימין

1 כפית פלפל ורוד

2 כפות אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הקממבר על נייר אפייה. חותכים חריצים קטנים בגבינה. יוצקים שמן זית ומפזרים את הטימין והפלפל הוורוד. עוטפים את הקממבר בנייר האפייה מכל צדדיו ומכניסים לתנור למשך 5-8 דקות. מוציאים מהתנור, פותחים את נייר האפייה ויוצקים מעל את הדבש והאגוזים.

המתכון באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית בשיתוף השפית נילי כהן מינץ'. לאתר: www.derech-hatavlinim.co.il

 

קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק

ייחודה של מנה זו הוא בקציפת הארטישוק והפסטו של Nany.

מצרכים (לקיש בקוטר 24 ס"מ):

לבצק

350 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה

1 ביצה

2 כפות מים קרים מאד

מלח ופלפל שחור

למלית

1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול.

1 בצל לבן חתוך לרצועות

2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו של Nany

250 גרם גבינת לבנה עיזים

2 ביצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים.
  2. לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש. מחוררים את תחתית הבצק, מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות זהוב.
  3. להכנת המלית: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך. מעבירים לקערה ומצננים מעט. את שאר מרכיבי המלית, למעט הפטה, מערבבים יחד לקבלת קרם אחיד.
  4. להרכבת הקיש: מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש, שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה על הקיש.
  5. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה. חשוב לציין – גבינת הפטה מלוחה ולכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם.

באדיבות חברת Nany והשף נדב חג'ג'

בריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים

מנה זו יכולה להצטרף לשולחן החגיגי או לשמש כנשנוש בין הארוחות.

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

250 גרם חמאה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

2 חלמונים

1 כפית מלח

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים. עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב. מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה. מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות).

מצרכים למילוי

1 ק"ג גבינת ריקוטה

400 גרם גבינת עיזים

1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים

צרור עלי בזיליקום מופרדים

300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך. מורחים על כל עלה רבע מהכמויות:  הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים. מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה. מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים ואופים. כשהבצק מזהיב להוציא מהתנור ולצנן מעט.

המתכון באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן מינץ  

 

לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

מצרכים לתבנית בגודל 20X30
1/2 חבילת דפי לזניה, לא מבושלים
3 זוקיני/קישואים, לא קלופים
1מיכל (200 גרם) גבינת שמנת או ריקוטה או מסקרפונה
1 קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (מחולקת ל-150 גרם ועוד 50 גרם בנפרד)
2 ביצים
2 כפות קמח – לא חובה
10 עלי בזיליקום
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור

אופן הכנה
חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח – שימו לב לשים רק 150 גרם גבינה צהובה, השאר מיועד לחלק העליון. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
מניחים מעל דפי הפסטה רבע מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
מזלפים רבע מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה"כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני).  בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים את שאר הגבינה הצהובה.
עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.

המתכון באדיבות קנור ורחלי קרוט

עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים

זו עוגה קלאסית, נימוחה וטעימה, בשילוב גרידת תפוזים המעניקה לעוגה טעם הדרים וניחוח נפלא. העוגה הולכת נפלא עם מיץ התפוזים של פרימור, שגם נתנו את המתכון המוצלח הזה.

מצרכים (לעוגה בקוטר 26 ס"מ)

לתחתית

1/2 1 כוס קמח

100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5 כפות סוכר

1 חלמון

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

למלית גבינה

500 גרם גבינה רכה 9%

4 חלמונים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כוס סוכר (מחולקת ל-2)

5 חלבונים

1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד.
  2. מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו. שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית.
  3. בקערה מערבבים את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק. מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה.
  5. אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה.
  6. מוציאים וממשיכים לצנן על רשת. מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים.

באדיבות פרימור

 

טירמיסו פטל ללא גלוטן

המרכיבים

1 חבילה של עוגיות ספוג (Savoiardi) של שייר Schar

300 ג' פטל

100 ג' סוכר

250 ג' גבינת מסקרפונה

250 ג' גבינת ריקוטה דלת שומן

200 ג' שמנת מתוקה

1 מקלון וניל או סוכר וניל בורבון

100 ג' שבבי שוקולד

אופן ההכנה

מניחים שכבה של עוגיות ספוג על מגש אפייה. השאירו מעט פטל בצד לצורך קישוט, רסקו את
היתר והניחו על גבי עוגיות הספוג.

ערבבו את גבינת המסקרפונה, הגבינה הלבנה דלת השומן, הסוכר ומקלון הווניל.

מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה ומקפלים אותה לתוך התערובת של הגבינות יחד עם 70 ג' שוקולד קצוץ.

מוזגים את הקרם על הפטל ומקררים במשך 3 שעות או במשך הלילה.

מקשטים עם הפטל הנותר ושבבי השוקולד לפני ההגשה.

צילום: הדס ניצן, עמית שטראוס, נועה סטרלינג

6 מחשבות על “לבן על השולחן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.