חגיגה צרפתית

אני אוהבת לחשוב שהתזונה שלי היא די מגוונת. אבל, האמת היא שהיא מתבססת הרבה על פחמימות. אני פשוט מאוד אוהבת דברי מאפה, מלחמים מיוחדים ועד לבורקסים, רוגלעך ועוגות טובות. אני גם אוהבת לאפות, אבל יותר מכל אני פשוט אוהבת לקנות את הדברים המיוחדים שאני אוהבת לאכול.

אחד המפעלים שאת מוצריהם אני רוכשת בתדירות גבוהה הוא המאפה הצרפתי. לכן, שמחתי מאוד לשמוע שבעלי המפעל החליטו לאחרונה לפתוח חנויות מפעל שיימכרו ישירות את מוצרי הרשת וגם יהוו מעין בית קפה/מסעדה חלבית שבהם ניתן יהיה לשבת ולאכול מטעמים על בסיס המותג. זאת בעקבות בחירה של המפעל לא להסתפק יותר רק בייצור ושיווק לחנויות של אחרים אלא להציב רגל גם בעולם הקמעונאי.

קצת לפני שבועות המאפה הצרפתי פתחו את חנות הדגל והראשונה בחנויות המפעל המתוכננות בעיר חולון. החנות נפתחה באירוע השקה חגיגי במתחם הקניות החדש של קבוצת מבנה בחולון, שבו ממוקמת החנות החדשה. הסניף, שבו הושקעו למעלה מ-2 מיליון שקלים,  משתרע על פני 300 מ"ר וכולל מרפסות עם מקומות ישיבה. במקום הוקמה מאפייה מעוצבת ומתקדמת, בהובלתו של השף קונדיטור איציק  בכר, והיא מתוכננת להיות הראשונה מתוך רשת מאפיות בתכנון חדשני ופונקציונלי תחת מותג המאפה הצרפתי. להערכת הנהלת החברה, עד לסוף שנת 2019 ייפתחו ארבעה סניפים נוספים בערים מרכזיות תחת שם המותג.

באירוע פתיחה השתתפו רפי מיוסט, בעלים ומנכ"ל המאפה הצרפתי וזוהר נוימרק, סגן ראש עיריית חולון, אשר הכריזו על שיתוף פעולה המשכי בין המאפה הצרפתי לחולון. עוד כיבדו את האירוע בנוכחותם עשרות מוזמנים, בהם שפים וקונדיטורים מובילים  בענף המזון. המוזמנים נהנו משלל עוגות, מאפים, קינוחים ומתוקים מתוצרת המאפה הצרפתי בניצוחו של השף קונדיטור איציק בכר, האחראי על הקמת הסניף. הכוכב הראשי בסעיף הכיבוד היה קרואסון חמאה צרפתי שהוכן במקום ומולא במילויים שונים ובחגיגה של טעמים. כריכי הקרואסון היה טעימים והקפה משובח והעידו על כך שכדאי לפקוד את המקום מדי פעם כדי לענג את הפה.

הסניף הראשון של המאפה הצרפתי כולל בר שרות מרכזי המוקף בתצוגות מכר על פי קטגוריות, המספקים ללקוחות חווית קניה. במקום נמכרים לחמי שאור, פוקאצ׳ות, עוגות, בורקסים ומאפי שמרים, עוגות מוס, עוגות במשקל ועוד. מרבית מוצרי המאפה מגיעים ישירות ממפעל המאפה הצרפתי בראשון לציון ונאפים במקום. בבר השירות המרכזי מכינים  כריכים טריים, ארוחות בוקר וסלטים רעננים הנעשים לעיני הלקוחות.

המאפה הצרפתי נוסדה במרץ 1998 על ידי אנשי מקצוע שפרשו מחברת בונז'ור ומעסיקה למעלה מ- 160 עובדים בשלושה מפעלים בראשון לציון, שם נמצאים גם משרדי החברה והמערך הלוגיסטי שלה, המספק מוצרים לכ-700 נקודות מכירה ברחבי הארץ. מפעל המאפה הצרפתי הוא מהגדולים והמובילים בישראל בתחום מוצרי המאפה הקפואים לאפייה במקום. החברה גם מייצאת מוצרים למדינות שונות בעולם.

לדברי השף קונדיטור איציק בכר, אשר הוביל את הקמת הסניף החדש: "המטרה הייתה הקמת אב טיפוס חדשני ומגוון, המעניק חוויית קניה מלאה ללקוח הנכנס בשערי המותג, אם זה בתחום הבולונז'רי, פטיסרי וכן בתחום מוצרים נלווים ומשלימים כגון כריכים, ארוחות בוקר, ממרחים וסלטים בייצור עצמי. מפעל המאפה הצרפתי בחר בי  לניהול פרויקט מאפיית הדגל, שיהווה אב טיפוס עבור הרשת, וימשוך יזמים וזכיינים שירצו להקים בתי מאפה משודרגים של המותג".

ניצלתי את חגיגת הפתיחה על מנת לטעום משלל המאפים המיוצרים על ידי המאפה הצרפתי. נהניתי מאוד מלחמי השאור, שחלקם מלאים בדברים טובים כמו חמוציות ואגוזים, והולכים נהדר עם הרבה חמאה. גם קרואסון החמאה היה נהדר בעיני וכך גם המתוקים. התלהבתי במיוחד מבקלוואה טבעונית שמציעים במקום. נהניתי מכל רגע ויצאתי עמוסה בשלל שקיות על מנת להמשיך וליהנות מהמאפים שלהם גם בבית.

צילום: איציק בכר, אורית ענבר, ספי ורד מגנטים

6 מחשבות על “חגיגה צרפתית

כתוב תגובה לרווית גונן לבטל

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.