ילד סנדביץ'

אחת ההנאות שיש לי כשאני יוצאת לבילוי עם ילדי היא לקחת אותם מדי פעם למסעדה או בית קפה. אני אוהבת את הילדים ואוהבת אוכל, כך שבשבילי זהו שילוב מושלם. בנוסף, זהו בילוי שיש לו הרבה יתרונות. למשל, הבילוי הוא בישיבה ולא בריצה, עמידה או כריעה, הבילוי הוא במזגן, והכי חשוב – מכיוון שזהו בילוי של אוכל, לא צריך גם לדאוג להכנת ארוחת צהריים או ערב, כפי שקורה בדרך כלל כשחוזרים עייפים מבילוי עם הילדים.

בנוסף, כשיודעים לאן ללכת, האוכל בבילוי כזה יכול להיות טעים, איכותי ולא יקר. למשל, אם הולכים לרשת קפה גרג. לאחרונה השיקו ברשת תפריט ילדים חדש, שעוצב בהתאם לילדים בדיוק כמו שילדים אוהבים. התפריט, המשלב ארוחות מכל העולם וממטבחים שונים ומגוונים, עוצב בשפה איורית ייחודית בקונספט של "מגלי הארצות של גרג", הכולל דפי צביעה ופעילות לילדים. ארוחת ילדים עולה 29 שקלים וארוחת התינוקות עולה 10 שקלים. בנוסף, מציעים בחלק מהסניפים משחקייה מפנקת, שבה הילדים יוכלו לשחק בזמן שההורים שותים את הקפה שלהם ברוגע. כיום יש משחקיות בסניפים הבאים: קניון חיפה, קניון גבעתיים, קניון ביג פאשן דנילוף טבריה וקניון עזריאלי מודיעין.

בתפריט החדש יש מגוון ארוחות ילדים וביניהן: ארוחת בוקר, טוסט, פיצה פיתה, פסטה, שניצלוני דג (או עוף בסניפים שאינם כשרים). כל המנות מוגשות עם שתיה לבחירה ורול שוקולד לקינוח. ארוחת התינוקות מורכבת מ-3 מרכיבים לבחירת ההורה: אורז לבן, אבוקדו, גבינת עיזים, מחית בטטה, עגבנייה קצוצה, מלפפון קצוץ. הארוחה מורכבת מירק מבושל או טרי, חלבון ופחמימה. כל הורה יכול להרכיב את הארוחה כך שתתאים לתינוק שלו.

הילדים הזמינו כל אחד מה שהוא רוצה. הם גם טעמו אחד מהשני ואפילו אכלו בשמחה את הירקות. הם אהבו את המנות ובמיוחד שמחו על רול השוקולד בסוף. טעמתי את רוב המנות המופיעות בתפריט החדש ואני שמחה לדווח שמדובר במנות טעימות, שילדים מאוד יאהבו, ובינינו, יש סיכוי שגם המבוגרים ינשנשו להם מתוך הצלחת. ככה זה כשמדובר במנות שמדברות גם אל הילד שבנו.

לכבוד השקת התפריט החדש אני שמחה להביא לכם מתכון של אחת המנות המוצלחות ביותר בתפריט הילדים החדש לטעמי. הדג טעים וגם ילדים סרבני דגים עשויים להתאהב בזכות מעטה הטמפורה שבתוכו הוא נתון. את המתכון קיבלתי מהשף הרשתי של קפה גרג, אלעד אמסלם. זהו מתכון שקל מאוד לעשות אותו בבית.

פיש אנד פוטטו

המתכון לארבעה סועדים.

חומרים

קילו פילה דג לבן נקי מעור ועצמות  פרוס לרצועות בעובי של 1 ס"מ.

שקית אבקת טמפורה (ניתן להשיג בכל סופרמרקט)

1 קילו תפו"א (קליפה אדומה)

צרור פטרוזיליה

2 שיני שום פרוסות

4\1 כוס שמן זית

2\1 ליטר שמן קנולה לטיגון  הדג

אופן ההכנה

 מבשלים את תפו"א  במים  עד לריכוך מלא ומקררים, חותכים לסירות מתבלים בשמן זית,  פטרוזיליה ושום ומעבירים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור במצב גריל ל-15 דקות בערך.

בסיר גבוה מחממים על אש נמוכה את השמן  לדג. מכינים את בלילת הטמפורה לפי ההוראות ההכנה בגב האריזה. מעבירים את רצועות  הדג לבלילת הציפוי ומשם אחד אחד לתוך השמן החם. ממליחים וסופגים שאריות שמן.

מגישים לצד תפו"א ורטבים אהובים (קטשופ ,מיונז ,וכו').

בתיאבון!

לפרטים ומידע נוסף על קפה גרג ו-110 סניפי הרשת אפשר להיכנס לאתר ולעמוד הפייסבוק:

http://gregcafe.co.il/

https://www.facebook.com/gregcaf

 צילום: אסף לוי, בן פרץ, אלעד גוטמן, אורית ענבר

 

4 מחשבות על “ילד סנדביץ'

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.