מסיימים במתוק

עוגת דבש היא אחד המאכלים השכיחים ביותר בחגי תשרי. לכל קונדיטור ולכל אופה ביתי יש את המתכון הסודי שלו. יש מי שדבקים בעוגה המסורתית ויש מי שאוהבים גיוונים. אצלי בבית פשוט אוהבים לסיים את הארוחה בקינוח מתוק, לא בהכרח בעוגת דבש. עם עוגת דבש אנחנו אוהבים לשבור את הצום של יום כיפור. בכל מקרה, לכבוד ראש השנה ולכבוד שאר חגי תשרי הבאתי לכם כמה מתכונים לקינוחים מתוקים ואפילו רעיונות למשקאות מיוחדים לחג. בתיאבון ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

עוגת דבש קרמבל תפוחים

שף ניסים (יעקב) לוי, השף הרשתי של רשת מלונות רימונים

מצרכים

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות

1/3 כוס שמן

3 ביצים

1 ו-1/4 כוס קמח תופח

1/2 כפית קקאו כהה

קמצוץ סודה לשתייה

גרידה מקליפת לימון אחד, קינמון, ציפורן

50 גרם קוביות תפוחים

אופן ההכנה

מערבבים במערבל דבש, שמן, סוכר, תה. מוסיפים את הביצים. מערבלים ומוספים את החומרים היבשים. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.

מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום. מפזרים מעל תערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.

אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

צילום: גל פוני

עוגת תפוחים מתובלת עם טופי קרמל מלוח

אפשרות אחרת היא עוגת תפוחים שהיא גם פרווה וטבעונית בזכות שימוש במשקה שקדים של אלפרו ומוצרים אחרים המחליפים רכיבים לא טבעוניים בעוגות.

מצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

לבצק:

2 תפוחים בינוניים, קלופים

3 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות זרעי פשתן טחון

1/3 כוס מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו

1 כף חומץ 5%

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)

חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה

מעט אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים קלויים

סילאן

 אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.

מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.

מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.

מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.

מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.

מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.

מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים.

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.

מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד.

טיפים נוספים:

ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.

הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.

תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.

אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.

ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.

צילום: אולגה טוקשר

עוגת קוקוס ופירות יער

עוגה אחרת מוצעת על ידי חברת איזולה-ביו, מותג איטלקי המייצר משקאות תחליפי חלב צמחיים ומשווק בארץ על ידי חברת ליב.

מצרכים (לעוגה בתבנית אינגליש קייק):

1 כוס קמח

1 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים לא מופרדות

1 שקית אבקת אפייה

20 גרם פתיתי קוקוס יבש

100 מ"ל משקה אורז-קוקוס איזולה ביו

100 מ"ל משקה שקדים איזולה ביו

1/4 כוס שמן קנולה

125 גרם פירות יער (או קפוא לאחר הפשרה) + 75 גרם פירות יער לקישוט

גרידת מקליפת לימון אחד

אופן ההכנה

מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת רכה בצבע צהוב בהיר. מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים כמחצית מהם, בהדרגה, לתערובת הביצים. מוסיפים את גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים.

בקערה, מערבבים את משקה האורז-קוקוס ומשקה השקדים של איזולה עם השמן לתערובת אחידה. מערבבים עם תערובת הביצים בעזרת מקצף חשמלי ומוסיפים את יתרת תערובת הקמח בהדרגה. בוחשים היטב עד לערבוב של כל החומרים.

בוזקים קמח על 125 גרם מפירות היער. מנערים מעט את הפירות להסרת עודפי קמח ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב עדין. יוצקים את התערובת לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את יתרת פירות היער (75 גרם) על פני העוגה. בעזרת אצבע, דוחפים כל פרי בעדינות מעט לתוך העוגה.

מאבקים את פני העוגה בסוכר ואופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה אפויה ומוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר על משטח.

צילום: יח"צ איזולה-ביו

 

שייק רימון נענע

השייק, על בסיס אבקה להכנת משקה מחלבון סויה בתוספת ויטמינים ומינרלים, יכול להוות תחליף טעים, מגוון ומאוזן לארוחה שלמה המכילה את כל רכיבי המזון, להם הגוף זקוק.  כוס של שייק חלבון מציעה פתרון טעים ומהיר לארוחה קלילה ומאוזנת והיא פתרון למי שמרגיש מלא מדי מכל ארוחות החג.

200 מ"ל חלב דל שומן 1%

100 מ"ל מיץ רימונים

2 כפות (26 גר') תערובת אבקה להכנת משקה בטעם שוקולד של הרבלייף

4 עלי נענע טריים

אופן שימוש

מניחים את כל החומרים בבלנדר ומערבלים היטב.

למרקם של אייס שייק אפשר להוסיף קוביות קרח ולערבל עד לריסוק מלא.

צילום: יח"צ

קוקטייל מוחיטו דה לה מוצ'צ'ו
מצרכים

חצי לימון טרי סחוט

חצי כוס רום לבן או טקילה

4-5 עלי נענע חתוכים גס

משקה מוחיטו פרש בר בפחית

חופן ענבים ירוקים או קרמבולה חתוכה לכוכבים

קרח גרוס

כוס גבוהה, קש, פלחי לימון, ענבים ועלי נענע להגשה יפה

אופן ההכנה

הכניסו לכוס גבוהה את העלי נענע את מיץ הלימון ואת הקרח גרוס.

הוסיפו את הרום הלבן המועדף עליכם או את הטקילה

הוסיפו מוחיטו פרש בר לפי הטעם, שקשקו וקשטו.

 צילום: יח"צ

5 מחשבות על “מסיימים במתוק

  1. את ראש השנה כבר עברנו, אבל עדיין צריכים לעשות עוגות גם לחגים האחרים וגם לשבת ויש פה עוגות שמתאימות לי מבחינת העונה והמוצרים

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.