אגוזים למי שיש ידיים

בשנים האחרונות אני מאוד אוהבת מוצרים על בסיס אגוזי מלך. מדובר באגוז שהוא מאוד טעים ובריא ובעולם הקולינריה למדו להפיק ממנו מוצרים שונים, כמו שמן אגוזי מלך. לאחרונה התברר לי שגם קמח למדו להפיק מאגוזי מלך. מותג מזון הבריאות GREENY השיק מוצר חדש: קמח אגוזי מלך. הקמח, מתוצרת חברת אלפא ג'י אייץ' האוסטרית, מיוצר מ-100% אגוזי מלך שנבחרו בקפידה, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. 

הקמח עשוי מאגוזי מלך שהוצא מהם השמן. כ-20% מהקמח הוא סיבים תזונתיים. הקמח מעשיר את הטעם והמרקם של מאפים ומאכלים שונים. נהוג להוסיפו לכל סוג של קמח מובחר, כך שיחליף 15% – 20% מכמות הקמח במתכון. מתאים לעוגות, עוגיות, מאפים, לביבות, פנקייק ועוד. אפשר גם להוסיף כפית ממנו ליוגורט, עם קצת דבש. הקמח מאוד טעים ומשדרג כל מאכל שבו משתמשים בו. אני מאוד ממליצה לאפות איתו דברים, מכיוון שהמאפה מקבל בזכותו טעם אחר ומיוחד.

כשר למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף. מחיר: 30 – 35 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם. הקמח מוצע במבצע 1+1 עד סוף חודש פברואר. להשיג ברשתות טבע ומזון: שקדיה, נקודת טבע, שוק העיר, יוחננוף ובחנויות טבע מובחרות.

לכבוד הקמח החדש אני משתפת אתכם במתכון שאפשר להשתמש בו איתו.

עוגיות נימוחות עם קמח אגוזי מלך

מצרכים

500 גרם קמח לבן

1 כפית תמצית וניל

100 גרם קמח אגוזי מלך של GREENY

200 גרם חמאה (לטבעונים – נטורינה קוקוס)

200 מ"ל שמן אגוזי מלך של GREENY

1/4 כפית קינמון

1 כפית אבקת אפייה

150 גרם אבקת סוכר

100 גרם פקאן גרוס דק (לא טחון)

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים היבשים. להוסיף חמאה (או נטורינה) ושמן אגוזי מלך. לעבד לבצק רך ונעים. לעטוף בניילון נצמד ולצנן במקרר שעה.

לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה. לקרוץ עוגיות. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה לא משומן.

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. להשגיח שהעוגיות לא ייחרכו. העוגיות נותרות בהירות גם בסיום האפייה.

באדיבות הבלוגרית לאה זוהר, עורכת סדנאות אוכל בלקני

לפרטים: https://www.greenyisrael.com

צילום: יוני גלעדי, לאה זוהר

5 מחשבות על “אגוזים למי שיש ידיים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.