מתכונים לאהבה

מחר, ה-14.2 חוגגים את הוולנטיין, הוא חג האהבה. במקור מדובר בחג אמריקאי ששמועות עקשניות גורסות שהומצא על ידי חברת השוקולד הרשי, על מנת להגביר את מכירת מוצריה. מאז זרמו מים רבים באוקיינוס האטלנטי והתאריך הפך לחג בינלאומי שגם בישראל מציינים אותו. באופן אישי, אני בעד כמה שיותר חגיגות, בטח כשהן קשורות לשוקולד ולאהבה וכמובן גם לאוכל טעים, רצוי רומנטי ובשניים.

לכבוד החג ולכבוד החגיגה קיבצתי כמה מתכונים חגיגיים ורומנטיים במיוחד. בתיאבון וחג שמח!

טליאטלה תרד, פטה וקשקבל

חומרים ל-4-5 מנות

1 חבילה (500 גרם) טליאטלה

 500 גרם עלי תרד

 2 שיני שום כתושות

 2 כפות שמן זית

חצי צ׳ילי קצוץ (לא חובה)

 200 גרם גבינת פטה מפוררת

 100 גרם  גבינת קשקבל מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1.מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. בחצי דקה האחרונה מוסיפים את עלי התרד ומסננים יחד לקערה.

2.מוסיפים את השום, שמן זית, צ׳ילי, פטה וקשקבל, מלח ופלפל. מערבבים יחד ומגישים.

(באדיבות ברילה)

צילום: אפיק גבאי

רולדה עם קצפת ותותים

מצרכים

עוגה

4 ביצים, מופרדות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 כפית גרד לימון (אופציונלי)

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם  (4 כפות) קמח

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

אבקת סוכר לפיזור מעל מגבת

קרם קצפת ותותים

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

1 פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף

2 כפות אבקת סוכר (אופציונלי)

1 קופסה של תותים טריים

קישוט

שאריות הקרם, תותים טריים חצויים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים אותו קלות. 2. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם 1/2 מכמות הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרד הלימון, הווניל והמלח וממשיכים להקציף.

3. בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר עד שמתקבל קצף יציב. 4. מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים. מוסיפים את הקמח והקורנפלור וממשיכים לקפל בעדינות כד שהם נטמעים בתערובת.

5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.

6. אופים 7-9 דקות במרכז התנור, עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות, והופכת לקפיצית למגע. מוציאים מהתנור.

7. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות על מגבת מטבח נקייה. הופכים את העוגה על המגבת ומורידים בזהירות את נייר האפייה.

8. מגלגלים את המגבת עם העוגה לרולדה ומשאירים להתקרר למשל 30 דקות.

9. מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים, למעט התותים, ומקציפים במהירות בינונית לקרם יציב.

10. חותכים את רוב התותים לקוביות קטנות (שומרים כמה שלמים לקישוט). פותחים את הרולדה ומורידים את המגבת. מורחים את הקרם בשכבה אחידה ונדיבה (שומרים כמה כפות בצד לקישוט) ומפזרים מעל את התותים.

11. מגלגלים את הרולדה, מקשטים בקרם וחצאי התותים ומגישים.

(באדיבות מותג מאסטר שף)

צילום: שני הלוי

מאפינס שוקולד וסלק 

קינוח טעים עם טוויסט בריא. אף אחד לא יאמין שיש סלק בפנים.

מצרכים

375 גר׳ סלק

270 גר׳ קמח תופח

35 גר׳ אבקת קקאו

200 גר׳ סוכר חום כהה

3 ביצים בטמפרטורת חדר

150 גר׳ חמאה

150 גר שוקולד אגו מריר מעולה 60% מוצקי קקאו

אופן הכנה

מקלפים את הסלק ומגרדים לתוך קערה. בקערה נפרדת יש לערבב את הקמח, הקקאו והסוכר. לאחר מכן להוסיף את הסלק המגורר, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים היטב.

 לבסוף, ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומוסיפים אותו לקערה עם שאר המצרכים המעורבבים. לאחד לבלילה אחת תוך ערבוב אך לא יותר מדי.

מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.

אופים כ-25 דקות או עד שמוכן (לנעוץ קיסם ושיצא יבש).

(באדיבות עדי דב לכרמית)

צילום: גלי איתן

קינוח Alpro קוקוס קראנצ'י

באופן טבעי, מדובר בקינוח שהוא פרווה

מצרכים

 (ל-4 קינוחים אישיים)

 Alpro 4 מעדני קוקוס

100 גרם אגוזי מקדמיה או לוז

 כפות סוכר2

50 גרם שוקולד מריר, מגורד

אופן ההכנה

1.  מחממים תנור ל-175 מעלות.

2.  מפזרים אגוזים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים מעל האגוזים סוכר וצולים בתנור עד להזהבה- השחמה של האגוזים. מוציאים מהתנור ומשאירים להצטננות מלאה. מרסקים את האגוזים בעזרת מערוך או פטיש עץ.

3. מחלקים את שברי האגוזים בין 4 כוסות קינוח. יוצקים מעל האגוזים מעדן Alpro קוקוס לכל כוס. מפזרים שוקולד מגורר. מגישים.

(באדיבות Alpro)

צילום: Alpro

קאפקייקס שוקולד עם קצפת ודובדבני אמרנה

 מרכיבים ל-12 קאפקייקס

בצק

170 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תופח מאסטר שף

70 גרם (1/2 כוס) קקאו

2 כפיות קורנפלור

קרם

375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה

1 קופסה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף

4 כפות אבקת סוכר, או לפי הטעם

קישוט

12 דובדבני אמרנה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.

2. מכינים את הבצק: מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצה והווניל וממשיכים להקציף, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקקאו והקורנפלור ומערבבים עד שמתקבל בצק עבה.

3. מניחים כ-2 כפות של הבצק בכל שקע ובעזרת האצבעות משטחים אותו למעין קערות. 

4. אופים בין 10 ל-12 דקות, או עד שהקערות נאפות ומתייצבות.

5. מצננים בתוך התבנית ולאחר מכן מקררים לגמרי על הרשת. אם השקע בתוך הקערות לא מספיק בולט, מדגישים אותו בעזרת לחיצת תחתית כוס קטנה.

6. מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת, הפודינג ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

7. מזלפים תלוליות קרם גבוהות בתוך שקעי הקאפקייקס, מקשטים בדובדבני האמרנה ומגישים.

(באדיבות מאסטר שף)

צילום: שני הלוי

4 מחשבות על “מתכונים לאהבה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.