ירוק בעיניים, טעים בפה

עבור ישראלים רבים, יציאה למסעדה משמעותה לאכול ארוחת בוקר, ולא משנה באיזו שעה של היום נמצאים בעצם. לכן מסעדות ובתי קפה רבים שמים דגש רב על ארוחת בוקר, כשהמקומות הטובים ביותר מנסים לשדרג את ארוחת הבוקר ולהציע בה טעמים מיוחדים. לאחרונה הגעתי לביקור במוסד שכזה, אספרסו בר בראשון לציון, כדי לבדוק את התפריט החדש והמשודרג של ארוחות הבוקר במקום.

קפה אספרסו בר, הסמוך לבניין עיריית ראשל"צ, קיים כבר מ-2002 ואפילו נבחר פעמיים כבית הקפה הטוב ביותר בראשון. אבל, כמו כל מוסד ותיק, היה זקוק למתיחת פנים. לפני כחודשיים רכש אותו יוסי גלוש, שהגיע עם ניסיון רב שנים  מתחום המסעדנות. גלוש נמצא כבר למעלה מ-20 שנה בתחום המסעדנות ועבר בתחום כמעט את כל התפקידים. בעברו אפשר לציין את קפה ברנש, פריקסה, ג'בטה בר, קפה גימל ועוד. כשהחליט לרכוש את אספרסו בר הוא הביא איתו שת הסו שף של מסעדת קלמטה ביפו, מחמוד זועבי, שהפך לשף של אספרסו בר, והשניים רקחו והרכיבו תפריט ייחודי ושונה מהרגיל והמוכר.

כיום, ולראשונה, אספרסו בר  מציע מגוון חדש של ארוחות בוקר מיוחדות המוגשות לצד מזטים מיוחדים ולא  סטנדרטים כמו סלט טבולה, סלט חצילים בטחינה, כרובית, סלט טונה, גבינת לאבנה תוצרת בית, חומוס ופלאפל שגם הם מיוצרים במקום. ארוחות הבוקר מוגשות כל יום עד השעה 13:00. כל ארוחת בוקר כוללת סלט קצוץ אישי עם גבינת פטה מעל וסלסלת לחמים מגוונת. כמו כן, מבחר המאזטים מגיע גם הוא עם כל ארוחה. כמו כן, עם כל ארוחה מוגשים מיץ סחוט טרי ושתייה חמה.

הגעתי למקום ביחד עם כמה חברים, דבר שאפשר לנו לדגום מבחר רחב מארוחות הבוקר השונות. ראשית טעמנו את ארוחת הבוקר בסגנון יווני – הכוללת חביתת תרד, זוקיני וגבינת פטה (69 שקלים). החביתה היוונית הייתה טעימה ומיוחדת. ניסינו גם את ארוחת הבוקר האמריקאית  הכוללת חביתה עם בצל ירוק ורצועות דקות של תפוחי אדמה (69 שקלים). לאחר מכן ניסינו שני סוגי שקשוקה, רגילה וירוקה (על בסיס תרד ושמנת). לבסוף, טעמנו גם אגז בנדיקט, ביצים עלומות המוגשות עם סלמון מעושן מעל בריוש קלוי כשרוטב ההולנדייז וחלמון הביצה מתערבבים להם בחינניות רבה. הכל, כאמור, היה טעים מאוד. אבל, כרגיל, נהניתי במיוחד מאגז בנדיקט, המנה המועדפת עלי בארוחת בוקר.

שף זועבי מכין את כל הרטבים במטבחו מחומרי גלם איכותיים  דבר שבולט מאוד בטעם המשובח של המנות. מכיוון שנהנינו הבטחנו לעצמנו לחזור בקרוב ולנסות לטעום גם מנות נוספות מהתפריט, שאינן שייכות לתפריט ארוחת הבוקר. בין השאר, אפשר למצוא בתפריט המשודרג מנות עדכניות כמו רביולי גבינות ברוטב זוקיני וצמחי, מנת פירות ים שרימפס וקלמארי הכוללת המוגשים לצד איולי לימון, פסטה טרייה עם פירות ים בביסק סרטנים, פילה דג ים טרי שנקנה היישר מנמל יפו, קרפצ'ו בקר, כדורי ארנצ'יני, פרחי כרובית וחציל בלאדי בגרסה משודרגת עם ויניגרט בזיליקום.

בכל מקרה, כאשר שתינו את השתייה החמה שלנו בתום ארוחת הבוקר העשירה, לא התאפקנו והחלטנו לדגום גם מתפריט המתוקים. שמחתי לשמוע כי כל המתוקים שבתפריט נעשים במקום והם אינם ייבוא מבחוץ. בתפריט המתוק אפשר למצוא עוגת שוקולד חמה המוגשת עם כדור גלידה, עוגת גבינה אפויה וקרמבל תפוחים פריך. אנחנו החלטנו לטעום את מה שנחשב לגולת הכותרת של המתוקים במקום – כנאפה תוצרת בית וללא צבעי מאכל, המקבלת את הגוון הזהוב שלה מטיגון איטי במחבת. הכנאפה מוגשת עם שברי פיסטוק חלבי וגלידה פיסטוק מעל. הכנאפה הייתה פשוט מצוינת והגבינה שבתוכה השתלבה מעולה עם פריכות אטריות הקדאיף. אהבתי גם את העובדה שהמתיקות שלה הייתה מעודנת והיוותה סיום מוצלח לארוחה טעימה ומהנה.

מכיוון שהגענו ביום שמשי נהנו גם מהנוף הנשקף ממרפסת בית הקפה ומתמזג בירוק של הפארק המשתרע מתחת וליד. זו הייתה תוספת הנאה, בסגנון אירופאי, בלי תוספת תשלום. בהחלט נחזור לאספרסו בר שוב.

שעות פתיחה: ימים א-ה  7:30 עד 22:00, שישי 7:30 – 22:00, שבת : 8:30- 22:00

אספרסו בר, זד"ל 5, ראשל"צ, טלפון להזמנות: 0505505517

פייסבוק: espresso park, אינסטגרם: אספרסו בר ראשון לציון

צילום: אורית ענבר

5 מחשבות על “ירוק בעיניים, טעים בפה

  1. צילמת פה צילומים מעוררי תיאבון. מקווה שגם המנות האמיתיות לא פחות יפות, ומה שהכי חשוב, לא פחות טעימות ממה שהן נראות

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.