קבב לטבעונים

בתור חובבת בשר, אחד המאכלים האהובים עלי, כשאנחנו עושים "על האש" הוא קבב על מקלות קינמון. לאחרונה גיליתי תחליף טבעוני חביב ביותר, כך שגם הם יוכלו להשתתף בחגיגה. המתכון הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית עם היועצת הקולינרית מיקה פודארט המוכרת גם בתור "מיקה תוספת של טעם בחיים". כמובן שלא חייבים להיות טבעוניים על מנת ליהנות מהמתכון וקצת גיוון לא מזיק לאף אחד. בתיאבון.

קבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון

מצרכים

750 גר' דלעת מגורדת גס

חבילת טופו קטנה מגורדת גס

חצי חבילת עלי מנגולד קצוץ

חצי צרור שמיר קצוץ

חצי כוס גפרורי שקדים מולבנים 

5 שיני שום מגורד

כף סוכר חום

קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים

מלח, פלפל לבן

6 כפות קמח חומוס

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה 

  • קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).
  • מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם) ומאדים על אש גבוהה. כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.
  • מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מידי.
  • מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
  • מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה אותן משחילים על מקל קינמון (לא עד הסוף).
  • מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.

מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.

את המצרכים ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת. לאתר החברה: http://www.derech-hatavlinim.co.il/

צילום: הדס ניצן

6 מחשבות על “קבב לטבעונים

  1. בעיני זה יכול להיות פתרון נהדר. מקווה רק שזה לא דומה יותר מדי לבשר בטעמו, כי הפסקתי לאכול בשר גם בגלל הטעם

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.