מלוא האוזניים

אצלי בבית מאוד אוהבים לאכול אוזני המן. בכל חג אני נצמדת, מצד אחד, למתכונים קלאסיים האהובים על בני הבית. מצד שני, אני גם אוהבת לנסות ולחדש ולהכין אוזני המן מיוחדות. לכבוד החג המתקרב אני מביאה כמה מתכונים שכל אחד מהם מיוחד בדרכו. בתיאבון וחג שמח!

המתכון הראשון הוא אוזני המן ללא גלוטן, שהגיע אלי בעקבות שיתוף פעולה בין חברת שר (Schär)לדביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out. מדובר באוזני המן שהן מאוד פריכות ומתפוררות בפה, אפילו בלי ללעוס. במתכון משתמשים בקמח ללא גלוטן, Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי שונים, המבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

אוזני המן פריכות ללא גלוטן

מצרכים (לכ-20 יחידות):

2 כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של  Schär

1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)

1 כף תמצית וניל

גרידת לימון מלימון שלם

1 ביצה ועוד 2 חלמונים

150 גרם חמאה קרה

1 כפית אבקת אפיה.

רבע כפית שטוחה מלח

למלית

1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפ' החדר

אופן ההכנה

  1. להכנת הבצק: לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  2. אל הבצק יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. להדליק תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. על נייר אפיה נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי). לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.
  4. בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ יש ליצור עיגולים בבצק המקומח. בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת. על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות. לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה).
  5. את אוזני ההמן יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד. עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.

צילום: דביר בר

שני מתכונים אחרים מתבססים על מוצרים של מפעל הוופלים של מן. בצורה כזו, טעם נוסטלגי של המוצרים הוותיקים של מן יוצר מוצר חדש בתור מילוי לאוזני ההמן. המתכונים הם שיתוף פעולה של השפית מורן פינטו מירושלים ושל מפעל מן.

אוזני המן במילוי גנאש וכדור קרנץ

חומרי גלם לבצק

6 כוסות קמח תופח

200 גר מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

   כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרי גלם לגנאש

200 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרי גלם לכדור קרנץ

150 גרם וופלים של "מן" בטעם שוקולד טחונים לפרורים

200 גר קרם נוגט

200 גר שוקולד מריר מומס

2 כפות אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה

במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט, מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את קצוות לצורת משולש, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה

ליצירת הכדורים

מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים לשעה וחצי, מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.

בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל מניחים את כדור הקרנץ' עם וופלים "מן".

אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז

חומרי גלם לבצק

6 כוסות קמח תופח

200 גר מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

1 כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרי גלם למילוי

חצי חבילת עוגיות חמאה של מן מפוררת דק דק

1 כף גרידת תפוז

100 גרם חמאה

אופן ההכנה של המילוי

בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי הכל יחד וממלאים בשקית זילוף.

אופן ההכנה של הבצק

במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול את מילוי העוגיות של "מן" ומהדקים את קצוות לצורת משולש, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה

צילום: יח"צ

המתכון האחרון הוא מתכון טבעוני, פשוט וקל. האוזניים עשויות ממרציפן ולא דורשות אפייה. המתכון הוא באדיבות וגה מוצרים טבעוניים.

אזני המן ממרציפן במילוי ממרח שוקולד וגו

חומרים ל-10 אוזני המן

500 גרם מרציפן

ממרח שוקולד וגו

אופן ההכנה

מחלקים את המרציפן ל 10 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור, משטחים ומרדדים כל חלק לעיגול.

שמים במרכז כל עיגול 3 רבע כפית של ממרח שוקולד וגו. מקפלים את הקצוות למרכז משלושה כיוונים, יוצרים צורה של אוזן המן ומהדקים.

צילום: יח"צ וגה

3 מחשבות על “מלוא האוזניים

להגיב על מירית חלבי לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.