הפרג עובר לסלט

פורים אמנם כבר מאחורינו, אבל אני ממשיכה עם האווירה הפורימית. הכוונה בכך היא שאני ממשיכה לאכול מאכלים שונים שיש בהם פרג, שהפך להיות אחד מהסמלים של פורים. אבל, זו לא חוכמה, מכיוון שאני מאוד אוהבת פרג ושמחה לאכול אותו, בשילובים שונים, לאורך כל השנה.

מסיבה זו שמחתי לגלות לאחרונה שעל המדפים אפשר למצוא גם שמן פרג. מותג מזון הבריאות האורגני GREENY השיק שמן פרג בכבישה קרה, בעל טעם עדין. השמן, מתוצרת חברת אלפא ג'י אייץ' האוסטרית, מופק מזרעי פרג מובחרים בתהליך של כבישה קרה, השומרת על ערכיו הבריאותיים של השמן.

למרות שעבורי שמן זה היה חידוש, התברר לי כי שמן פרג בכבישה קרה נמצא בשימוש קולינרי ובריאותי כבר אלפי שנים. הוא עשיר בערכים תזונתיים ובהם יוד, אומגה 6 ו-9, ויטמין E ועוד. לשמן טעם עדין וארומה מעודנת, והוא מתאים לתיבול ולהוספה לסלטים וירקות טריים, על מאפים ותבשילים מוכנים ועוד. עם זאת, הוא אינו מתאים לטיגון.

כשר למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף. מחיר: 89.90 שקלים לבקבוק של 250 מ"ל. להשיג ברשתות הטבע ומזון: שקדיה, נקודת טבע, שוק העיר, יוחננוף ובחנויות טבע מובחרות.

לפרטים: https://www.greenyisrael.com

בשמן החדש התחלתי להשתמש במאכלים רבים. במיוחד, אני אוהבת להוסיף אותו לסלטים שאני מכינה. לכבוד השמן ולכבוד האוכל הבריא, אני מביאה לכם מתכון לסלט עם שמן פרג. לסלט הוספתי גם פירות הדר. אני מאוד אוהבת הדרים, ולצערי עונתם הולכת ומתקרבת לסופה.

סלט ירוק בתיבול שמן פרג

חומרים

חבילת עלי בייבי (לחילופין, אפשר להשתמש גם בעלי תרד בייבי או בעלי חסה)

1 תפוז – מקולף וחתוך לפילטים

3 כפיות זרעי צ'יה

2 כפות שקדים פרוסים ומולבנים

לרוטב

2 כפות שמן פרג

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי תפוז/לימון

קליפה מגוררת מחצי תפוז או מלימון

מעט מלח

אופן הכנה

בקערת הגשה מניחים את העלים, פלחי התפוז, גרעיני הצ'יה והשקדים.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית קטנה נפרדת.

לפני ההגשה שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

בתיאבון!

צילום: אורית ענבר, יונתן גלעד

6 מחשבות על “הפרג עובר לסלט

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.