חלומות מתוקים על ממתקים

כשהייתי קטנה היה לי חלום פרוע למדי. רציתי שיסגרו אותי ללילה אחד בבית חרושת לשוקולד, כדי שאוכל לזלול את כל השוקולד והממתקים שאני רוצה בלי שמישהו יגביל אותי. כמובן שזה לא קרה אף פעם, אבל האהבה למתוק ממשיכה ללוות אותי. לכן, כשמצאתי את עצמי לאחרונה בחנות ממתקים של פעם של עדי אנדולט בהרצליה, הרגשתי שלפחות חלק מהחלום שלי התגשם.

החנות של אנדולט היא חנות מתוקה במלוא מובן המילה. העיצוב שלה מתוק וכל תוכנה ממתקים מסוגים שונים, ממש כמו הבית של המכשפה מעמי ותמי. חוץ מהקירות והמדפים, הכל בחנות אכיל, טעים ומתוק. בחדר נפרד וצמוד לחנות אנדולט מייצרת את הממתקים ואפשר להציץ על המפעל שלה דרך חלונות הזכוכית המפרידים בין החנות לחדר הייצור.

הכל התחיל לפני 20 שנה, כשאנדלוט הגיעה לטיול באנגליה. היצרן עמד בחזית חנותו והכין ממתקים לעיני הקהל. אנדלוט, שאהבה גם ממתקים וגם בישול, פשוט הוקסמה. הוא הכין טופי אנגלי. זה מאוד סיקרן את אנדולט והיא רצתה להבין איך אותו יצרן אנגלי הכין את הממתק. היא חיפשה מתכונים בספרי בישול אנגלים ולא מצאה, כי באותו זמן הוחלט באנגליה להוציא את הממתקים מספרי הבישול.

עם זאת, מכיוון שאנדולט ידעה שבאנגליה התחילו לכתוב ספרי בישול ובהם גם על ממתקים עוד במאה ה-19, היא התחילה לחפש מתכונים בחנויות ספרים יד שנייה. בסופו של דבר, היא מצאה מתכון והתחילה להתנסות איתו. ניסיונות רבים שעשתה לא צלחו. הטופי נשרף או נדבק לשיניים. בסופו של דבר, אנדולט הבינה שהכנת ממתקים היא מדע מדויק, שבו יש חשיבות להיבטים כמו כימיה ופיזיקה, טמפרטורות ועוד. היא חרשה את האינטרנט ולמדה על כימיה ופיזיקה של הסוכר כדי להבין איך זה עובד ופתאום המתכון הצליח לה.

אנדולט הבינה שהבסיס של ממתקים שונים הוא סוכר פלוס מים/חלב/שמנת/פירות פלוס גלוקוזה, ומכאן והלאה צריך לשלוט בטכניקה וגם להגיע עם ראש יצירתי. אחרי שהגיעה למתכון שהניח את דעתה, החלה לייצר את הטופי שלה ונתנה לאנשים לטעום. פתאום התחילו להגיע הזמנות ואנדולט מכרה, אבל בקטן. היא, מצדה, המשיכה להשתלם בסדנאות שונות ולייצר בביתה. אחרי שהשתלטה על רזי הטופי, אנדולט ביקשה ללמוד את רזי הפאדג', ממתק משמנת וסוכר. היא נסעה שוב לאנגליה, עברה מיצרן ליצרן, קיבלה מתכונים ולמדה טכניקות.

לאט לאט הצטברו אצלה מתכונים. אחרי שהצטברו אצלה כ-100 מתכונים היא החליטה להוציא ספר. חלק מהמתכונים קלים וחלקם קשים יותר, אבל אנדולט מסבירה אותם במדויק ואף מלווה בסרטונים שאפשר לראות בערוץ היו טיוב שלה. את הספר אפשר לרכוש בסטימצקי וגם דרך החנות או האתר של אנדולט. יש גם ספר על ממתקי שוקולד, שאותו אפשר להוריד בחינם באינטרנט.

אנדולט למדה בינתיים ועשתה תואר בכלכלה וסטטיסטיקה וגם עשתה קורס דירקטוריות, אבל הרעיון של פתיחת חנות ממתקים לא הניח לה. באוקטובר האחרון היא פתחה את החנות שלה, עליה חלמה הרבה שנים. העיצוב של החנות היה שמור אצלה במחשב כבר שמונה או תשע שנים קודם לכן. האדריכלית רווית פרנקל עיצבה את החנות לפי ההדמיה הראשונה של אנדולט, תוך שהיא מוסיפה הצעות ונגיעות משלה.

הממתקים של אנדולט כשרים בכשרות כפולה. ישנם ממתקים שהם פרווה בכשרות פרווה ואילו לממתקים החלביים יש כשרות של חלב ישראל. בחנות אפשר למצוא מגוון רחב של ממתקים, שחלקם ממתקים של פעם בעיצוב שלה. מבין הממתקים אנדולט אוהבת במיוחד משטחי שוקולד שאותם היא מעצבת בטעמים שונים ומסוגים שונים של שוקולד. ממתקי הטופי שלה נהדרים ולא נדבקים לשיניים. המרשמלו שלה הם כמו עננים נעימים ובאים בטעמים שונים, גם יוצאי דופן. טעמתי, למשל, מרשמלו בטעם שעתר שהיה מיוחד מאוד.

בעיקרון, הממתקים שלה מיועדים למבוגרים. עם זאת, היא מציעה גם כמה ממתקים בצורות מעניינות עבור ילדים. היא מאוד מקפידה על איכות החומרים ומשתדלת להתרחק מחומרים משמרים ומלאכותיים כמיטב יכולתה. חלק מהממתקים טבעוניים. הממתקים הצבעוניים צבועים בצבעי מאכל מחומרים טבעיים. מכיוון שהיא מייצרת גם ממתקים לפי הזמנה, קרה לפעמים שביקשו ממנה ממתקים בצבעים שאין להם צבעי מאכל טבעיים. במקרה כזה היא מעדכנת את המזמין שתיאלץ להשתמש בצבעי מאכל מלאכותיים ונותנת לו להחליט.

אפשר להזמין אצל אנדולט גם אריזות שי ומגשי אירוח, וכאמור, גם ממתקים לפי הזמנה. יש טווח רחב של מחירים. אנדולט עושה גם משלוחים בכל אזור המרכז. לקראת ראש השנה, הלקוחות מוזמנים להיכנס לחנות או לאתר ולהתרשם. רק תיזהרו, יש סיכוי שלא תרצו לצאת. אני, למשל, ביקשתי מאנדולט לשכוח אותי למשך לילה בחנות שלה.

ממתקים של פעם, סוקולוב 81,הרצליה, בתוך הפסאז', 09-8309540, 054-4589624

www.adi-candies.co.il

handmade.fudgecandy@gmail.com

צילום: אורית ענבר

3 מחשבות על “חלומות מתוקים על ממתקים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.