צ'אטני רב שימושי

למרות היותה יעד די פופולארי, עדיין לא יצא לי לבקר בהודו. למרות זאת, אני מאוד אוהבת אוכל הודי 0כל עוד הוא לא חריף מדי), כמו גם תבלינים ורטבים הודיים. אחד הרטבים ההודים החביבים עלי הוא צ'אטני. למי שלא מכיר, צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים. הוא מיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד.

לאחרונה יצאה חברת התבלינים נפטון עם סדרה חדשה של רטבי צ'אטני. סדרת הצ'אטני של נפטון נטולת תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט. בנוסף,בהתאם למיתוג החדש שעברה החברה, לוגו החברה על האריזות של המוצרים, ובכלל זאת הצ'אטני, מוצג מעתה בצבע כחול רויאל.

סדרת רטבי הצ'אטני של נפטון כוללת, בשלב זה, שלושה רטבים: צ'אטני מנגו מתוק – מתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב:  מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים. צ'אטני מנגו חריף – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים. צ'אטני שזיף פיקנטי – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית. מחירים: 10.90 – 12.90 שקלים (לבקבוק במשקל 370 גרם). להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

לכבוד הסדרה החדשה ולכבוד אהבתי להודו קבלו כמה מתכונים בתיבול צ'אטני.

כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני

מצרכים:
1/4 צנצנת רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של נפטון
500 גרם כבד עוף

3 – 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש

* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.

מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות. מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים את רוטב הצ'אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.

הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק

מצרכים (ל-4 מנות)


4 – 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4 – 5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של נפטון

1 כף סויה מתוקה של נפטון
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות

2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס

* להגשה: שומשום קלוי/קצח
אופן ההכנה:

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
  • מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
  • שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.

חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף

מצרכים (4 מנות):
1 בקבוק צ'אטני מנגו חריף של נפטון
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס"מ)

3 כפות קמח

שמן לטיגון

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  • לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
  • להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ'אטני מנגו חריף של "נפטון" ולצקת מעט מעל.
  • להוסיף תלולית נאה של צ'אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.

בתיאבון!

צילום: מוצר – מיכאל כץ, מנות – דניאל לילה

3 מחשבות על “צ'אטני רב שימושי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.