מרק של חורף

אצלי בבית אוהבים לאכול מרק כל השנה. אבל, האמת היא שאני הכי אוהבת לאכול מרק בחורף, כשבחוץ משתוללת וספה ובבית חמים ונעים, בעיקר בבטן. ביחד עם זאת, יש מרק ויש מרק. כלומר, לא כל מרק נותן את אותה הנאה, ובוודאי שלא כל מרק משביע ועושה טוב בלב ובבטן באותה מידה. כאשר מרק מבוסס בעיקר על מים וירקות, הוא יכול לחמם, אבל משביע רק לזמן קצר מאוד. לכן, יש לי כמה טיפים, שנאספו בעזרת המומחים של סוגת, שיכולים להפוך כל מרק פשוט לארוחה מלאה, טעימה ומזינה.

באדיבות סוגת

למרק סמיך – הוסיפו כוסמת ירוקה, גריסי פנינה ואפילו עדשים כתומות, שמתרככות במהירות והופכות את המרק למשביע בהרבה.

למרק קרמי – מוסיפים למרק ירקות אפונה צהובה או ירוקה ומבשלים עד שהיא מאד רכה. תוספת החלבון נהדרת ואם תטחנו את המרק במעבד מזון או בלנדר מוט, תקבלו קרם חלק ונפלא.

למרק עשיר – אם אתם רוצים לוודא שקיבלתם את כל מה שהגוף שלכם זקוק לו בקערה אחת, נסו לשלב עם הירקות גם דגנים וגם קטניות, למשל עדשים ירוקות ואורז עגול מלא, גרגירי חומוס עם חיטה או שעועית אדומה עם גריסים. השילוב של דגנים וקטניות יוצר חלבון מלא.

למרק מפתיע – כדי לגרום למרק להרגיש מספק יותר, אנחנו אוהבים לדוג בכף שלנו הפתעות טעימות. אפשר להוסיף לו פסטה, קוביות גדולות של שורשים כמו שורש סלרי, שומר או ארטישוק ירושלמי או למשל ערמונים שלמים.

למרק משביע קלאסי – חוזרים למתכונים מוכרים ואהובים, שהמרכיבים שלהם מלכתחילה משביעים ועשירים. כזה הוא מרק חרירה מרוקאי, שיש בו בדרך כלל שילוב של גרגירי חומוס, עדשים וגריסים או מרק מינסטרונה איטלקי שמכיל לצד הירקות גם שעועית ופסטה.

לכבוד החורף והטיפים למרק משביע קבלו מתכון למרק מינסטרונה שאהוב אצלנו בבית ועונה על הדרישות למרק משביע ומחמם בטן ולב.

מרק מינסטרונה

המצרכים (6 מנות)

2 כפות שמן זית

בצל קטן קצוץ דק

7-8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות

4 שיני שום כתושות (או 4 כפיות שום כתוש של דורות)

2 קישואים (אפשר גם זוקיני) חתוכים לקוביות

קופסת רסק עגבניות (קטנה)

כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)

כוס שעועית שחורה או לבנה מבושלת מראש (או כוס מופשרת של שעועית מוכנה מוקפאת)

מלח

פלפל שחור

3/4 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או קרניים קטנות

עלי בזיליקום 

מי שאוהב יכול להוסיף גם שני גבעולי סלרי חתוכים.

אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי (למי שרוצה) והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את השום.

מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הקישואים, העגבניות והפטרוזיליה. מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות ו-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה והשעועית הלבנה/שחורה. ממשיכים לבשל בערך רבע שעה נוספת. בשלב זה מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-7 דקות, עד שהפסטה מתרככת (א-דאנטה). טועמים, בודקים תיבול ומתקנים אם צריך. 

מגישים עם עלי בזיליקום קרועים. מי שרוצה, יכול גם להוסיף, מעט שמן זית מלמעלה. 

בתיאבון!

צילום:  pexels

4 מחשבות על “מרק של חורף

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.