ליווי מההקמה ועד המפתח

ישראלים, זו כבר עובדה ידועה, אוהבים אוכל. בשנים האחרונות ניתן לראות פריחה בפתיחה של מסעדות, תכניות אוכל, תיירות אוכל ומה לא. כל ישראלי שני לא רק אוהב לאכול, אלא גם אוהב לבשל בבית. בקיצור, לכאורה, הפכנו למעין מעצמת מזון וקולינריה. אלא שהמציאות, לפחות עבור המסעדות, היא קצת פחות ורודה.

לפי נתונים שנאספו בישראל, רק 10% מתוך עסקי המזון שורדים אחרי 10 שנים. הרוב נסגרים תוך שלוש שנים. אבל יש מי שלא יכולים להישאר אדישים לנתונים האלה והחליטו לעשות משהו בנושא ולשנות לגמרי את הסטטיסטיקות. המסעדן גיורא אשכנזי (מסעדת NG, מסעדת בשר מהטובות בארץ כבר 16 שנה; פורוורד ייעול ופיתוח עסקים) וארז אלון (בעלי מיסטרל, החנות הגדולה בארץ לכלי מטבח למסעדות ובתי מלון) החליטו לחבור יחד ולהקים מיזם שיעזור למסעדנים קיימים ולמסעדנים שבדרך למנוע מראש כשלים שונים ולהגיע לעסק מצליח ומשגשג. המיזם שלהם נקרא הוריקה ומטרתו ליווי עסקים מהחלום ועד למפתח.

הוריקה (Hotels Restaurant Catering) הוא בית מקצועי אחד, מה שמוכר גם בתור one stop shop, לכל ענף הקולינריה, האירוח וההסעדה. המיזם משתרע על פני כ-300 מ"ר ונראה כמו בר מסעדה הכולל מטבח הכי מקצועי שיש, בר שקוף לקפה ואלכוהול, מחסנים וחדר קירור בדיוק כמו בעסק אמיתי.

הבשורה שמביאה הוריקה הינה לא פחות ממהפכנית. לראשונה בישראל, וכנראה בעולם כולו, ניתן במקום אחד ללמוד ולהתנסות כיצד מקימים עסק מזון, להתרשם, לחוות, ואף לרכוש כל שירות או פריט שרלוונטי להקמה או ניהול של עסקי מזון. הוריקה פונה לקהל יעד רחב ומגוון: החל מיזמים קולינריים עם חלום אך ללא ניסיון; יזמים המעוניינים להפוך לרשתות, אשר הוריקה תקים עבורן את הסניפים; שפים, צלמים וכל מסעדן או בעל מקצוע שמעוניין להיות מקצועי ומצוין יותר.

אשכנזי ליווה במשך השנים עשרות עסקי מזון, בהקמה, ניהול ושיפור פעילות. "בכל פעם מצאתי את עצמי מנסה לתאר ללקוח את תהליכי ההקמה המורכבים וכיצד המשמעות שלהם באה לידי ביטוי בשטח, אולם הלקוחות אף פעם לא באמת מבינים כמה זה מורכב וקשה עד שהם מקימים בפועל את העסק", הוא מסביר את הרקע להחלטתו להקים את הוריקה. "הבנתי שהפתרון הוא  שואו רום אשר ניתן לראות בו בדיוק איך עובדת מסעדה, איך מתנהל בר, מה המרכבים הטכניים או הרישויים הנדרשים וכמובן להתנסות בפועל בשיטות בישול ותזרימים תהליכיים של עבודת צוות. לקח מעל שנתיים לאגד מעל 150 ספקים, נותני שירות וספקים מהמובילים שיש לנו בענף וכך יצרנו את התמהיל האוליטמטיבי להקמה וניהול של עסק מזון".

היתרון הגדול של הוריקה הוא שבמקום אחד ניתן להתרשם, לחוות ולרכוש את כל מה שנדרש בהקמה וניהול של עסק מזון מכל סוג שהוא. אפשר להקים מסעדה או בית מלון, אפשר לבנות תפריטים, אפשר לפתח ואפשר ללמוד. בהוריקה לוקחים חלק עו"ד, כלי אוכל, מיזוג, ציוד בישול, קופה, תוכנת רכש, קבלן, הלוואה בערבות מדינה ועוד 150 ספקים, נותני שירות ובעלי מקצוע ביניהם: מיסטרל, פורוורד, קיטשן ליין, ארמה את בנט, אקלים ליין, שרוני, אלפיין סיסטם, ביקום, G1, KO, יהודה ייבוא ייצוא, עו"ד עמית גרוס, רול, ארד, סיסתמה, המטבחון, YCD ועוד 150 ספקים, נותני שירות ובעלי מקצוע מהמובילים בענף.

בהקמת המיזם הוקמו כ-5 מיליון שקלים. הוריקה רק נפתח וכבר הבעלים שוקדים על הרחבת המיזם. בעתיד צפוי: קורס הקמה וניהול של עסקי מזון יפתח בקרוב; קרן השקעות לליווי ופיתוח לעסקים עם פוטנציאל גידול משמעותי.

לאחרונה ביליתי ערב בהוריקה שבו אפשר היה להתרשם ולהתנסות בתפריטים שונים. המשמעות היא שיזמים עתידיים יכולים לתכנן לעצמם תפריט, במטבח של הוריקה יבשלו את המנות לדוגמה והיזמים יוכלו להתרשם איך נראית המנה בפועל, מהם חומרי הגלם הנדרשים וכמה זמן נמשכת הכנת המנה, וכמובן לבסוף מהו הטעם של המנה והתרשמות הסועדים. בצורה כזו, הם יכולים לדעת האם המנה שהגו היא באמת טעימה והאם משתלם להכין אותה, ואם כן, מהי הדרך הטובה ביותר להכין ולהגיש אותה. כמו כן, נחשפנו באותה הזדמנות גם לחידושים שונים בתחום המזון. המרשים ביותר מביניהם היה כוסות אכילות – מגישים מנה שבה אוכלים גם את הכלי עצמו. כוס כזו יכולה להיות נהדרת בערבי קוקטייל ובכלל. אין ספק שמסעדנים לעתיד וגם קיימים יכולים ללמדו הרבה דברים בהוריקה ולהגדיל את סיכויי ההישרדות של העסק שלהם.

לאתר החברה: https://www.horeca.co.il/

צילום: תות אשכנזי, אורית ענבר

מחשבה אחת על “ליווי מההקמה ועד המפתח

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.