אטינגר, פוארטה או פינקרטון?

אבוקדו, הנחשב פעמים רבות, בטעות, לירק למרות היותו פרי, הוא אחד המאכלים האהובים עלי ביותר. מדובר בפרי שהוא בריא, מזין וטעים. אני משתמשת בו בתור ממרח, מוסיפה אותו לסלט, מכינה ממנו סלט ואפילו סתם אוהבת לאכול אותו כמות שהוא, פרוס לפרוסות דקות ועם מעט מלח מעל.

בזכות הפופולאריות הרבה לה זוכה האבוקדו בישראל החליטו במותג חקלאי גרנות (ארגון הנמצא בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים), המשווקת תוצרת חקלאית טרייה של פירות וירקות לרשתות המזון, להתחיל לשווק לרשתות גם אבוקדו תחת השם אבוקדו גרנות. האבוקדו של גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות, ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים. אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים.

כעת משווק לשווקים אבוקדו מסוג אטינגר, שהוא הזן העיקרי הפותח את עונת האבוקדו ונחשב כזן המבוקש ביותר על ידי הצרכנים הישראלים. האטינגר הוא אבוקדו מזן בכיר, הפרי אגסי, בעל צבע ירוק קלאסי וקליפה חלקה ומבריקה וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר, אחריו ישווקו אבוקדו מסוג פוארטה ופינקרטון.

לאחרונה פרסם משרד החקלאות דו"ח מחקר שביצע בנוגע למחיר האבוקדו, ממנו עולה כי מחיר האבוקדו בישראל נמוך משמעותית מאשר בצרפת, גרמניה ובריטניה. מבדיקה שערכו בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, שהשוותה את מחירי האבוקדו בין ישראל לבין אירופה, מתברר כי בישראל משלמים את המחיר הנמוך ביותר לפרי הירוק. לא רק זאת, אלא שהפרשי המחירים לטובת ישראל נשמרים לאורך זמן בשנים האחרונות.

האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ-20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.

בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה חרדית. מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 – 12.90 שקלים לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות המזון). להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

אני מאוד אוהבת אבוקדו וכשיש לי אבוקדו בבית, אני נוטה לשים אותו עם כל דבר שאפשר, אפילו סתם עם פסטה.

אחד הדברים שאנחנו אוהבים בבית לעשות עם אבוקדו זה סלט אבוקדו, קל וטעים. הנה המתכון לפניכם:

סלט אבוקדו

מצרכים

1 אבוקדו גדול

1 ביצה קשה

1 – 2 גבעולי בצל ירוק

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

חוצים את האבוקדו לשניים, מוציאים את הגלעין ומרוקנים את התוכן לקערה בעזרת כף. מועכים היטב את האבוקדו למחית חלקה.

מגררים את הביצה הקשה על פומפיה דקה ומוסיפים לקערה.

קוצצים את הבצל הירוק דק-דק ומוסיפים לקערה. מוסיפים תבלינים. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

לבסוף שופכים על הכל מעט מיץ לימון, שמוסיף טעם ומונע השחרה של האבוקדו. מערבבים שוב.

הערה: מי שאוהב טעם חריף-פיקנטי יכול לקצוץ דק פלפל צ'ילי אחד ולערבב עם תערובת האבוקדו לפני הוספת מיץ הלימון.

בתיאבון!

צילום: אורית ענבר, מעין עופר

4 מחשבות על “אטינגר, פוארטה או פינקרטון?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.