מערבולת בפה

אני מאוד אוהבת מתוקים ומאפים. אחת העוגות האהובות עלי ביותר היא השטרודל (בעברית כרוכית על ם הבצק הכרוך ממנו היא עשויה). השטרודל הוא וינאי במקור, אבל מככב במטבחים של כל מזרח אירופה. אגב, מקור המילה שטרודל הוא, כנראה, מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה שטרודל הוא מערבולת. את השטרודל אפשר למלא במליות מתוקות שונות. סבתא שלי, למשל, מילאה אותו גם בגבינה וצימוקים. אבל המילוי הקלאסי הוא תפוחי עץ.

בעוד כמה שבועות נחגוג את ט"ו בשבט. על שולחן החג שלי אף פעם לא מככבים רק פירות יבשים. לצדם, תמיד יוגשו גם פירות טריים, בצורתם המקורית, או במאכלים שונים. השנה אשמח להניח על שולחן החג גם עוגת שטרודל תפוחים. את המתכון קיבלתי מחברת שמרית, לרגל החג ולרגל סדרת הבצקים המצוננים להכנה מידית ללא צורך בהפשרה, שהחברה הוציאה לאחרונה. בסדרת הבצקים של שמרית בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים. לשטרודל אפשר להשתמש בבצק העלים של החברה ולחסוך בכך זמן הכנה רב. התוצאה יוצאת מעולה. בתיאבון וט"ו בשבט שמח!

מצרכים

1 בצק עלים מצונן שמרית (300 גרם)

4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

1 כף חמאה

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר חום (100 גר')

לציפוי:

1 ביצה טרופה

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
  2. מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
  3. פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.
  4. מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
  5. מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  7. מגישים עם אבקת סוכר מעל.

צילום: נמרוד סונדרס

2 מחשבות על “מערבולת בפה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.