כמיטב המסורת הצרפתית

אני אוהבת את צרפת וכל מה שמסביב: כלי בישול צרפתים, אוכל צרפתי, שיק צרפתי ועוד. מסיבה זו, אני שמחה להשתתף מדי שנה באירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית הנקראיםSo French so Food. אירועים אלה מתקיימים זו השנה השמינית ברציפות ביוזמתה של שגרירות צרפת בישראל. אחת המשתתפות הפעילות באירועים אלה היא קבוצת מסלמני, המותחת את האירועים על פני כל חודש פברואר.

במסגרת פעילות זו יוצעו מותגי הבישול הצרפתיים: TEFAL, PYREX, LUMINARC, STAUB ברשת לגעת באוכל וברשתות קמעונאיות נבחרות ברחבי הארץ במחירים מיוחדים. בנוסף לסניפי לגעת באוכל יוצעו המבצעים גם במשביר לצרכן, בום סנטר, בפורשף ובמבחר חנויות מתמחות נוספות.

אני ממליצה לנצל את ההזדמנות ולרכוש גם מוצרי אוכל צרפתי שנעשים יותר משתלמים בגלל ההנחות והמבצעים, אבל להתמקד בעיקר בכלי האוכל (LUMINARC) וכלי הבישול. למשל, מחבתות וסירים של TEFAL עם הנקודה האדומה או כלים בטכנולוגיות חדשות שמציעה PYREX. כדי להציץ גם על כלי הבישול היצוקים של STAUB, שאפשר להגיש בהם היישר מהכיריים אל השולחן.

השנה עמדו אירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בסימן חבל הארץ אזור אוברן-רון-אלפ

לארץ הגיעה משלחת של 18 שפים צרפתיים מאזור זה. בראש המשלחת עמד שף ג'וזף ויולה (Joseph Viola) בעל רשת המסעדות והמעדניות Daniel et Denise, נושא עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון ועיטור "מסעדות בושון המסורתיות של ליון", המייצגות את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת.

עמאר מסלמני, מנכ"ל קבוצת מסלמני: "החיבור שלנו לאירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French so Food הוא טבעי והפך למסורת שנתית. בסופו של דבר, כולנו רוצים ליהנות ממטבח איכותי, טעים, בריא ובטוח. אני שמח על היוזמה של שגרירות צרפת שבחרה לקדם את עולם הבישול הצרפתי בצורה כה מהנה עבור כולנו".

ביום חמישי שעבר קיימה קבוצת מסלמני סדנת אומן בסניף לגעת באוכל, ראשל"צ בהובלתו של השף הצרפתי Joseph Viola. בסדנת האומן הדגים השף הכנת שתי מנות מהמטבח שלו, הידוע ככזה שמשמר את הטעמים של המטבח הצרפתי של פעם. נכחתי בסדנה, טעמתי את המנות ונהניתי מהן מאוד. אני מביאה לכם כאן את שני המתכונים, שאמנם דורשים מעט השקעה אבל בהחלט אפשריים להכנה גם בבית.

ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול

מרכיבים ל 8 אנשים:

16 יח' כרישה 

¼ ליטר מרק עוף  

2 ביצים קשות

1 כף חרדל

200 מ"ל שמם זרעי ענבים

50 מ"ל חומץ יין

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כפית טרגון

1 כף עירית

100 מל וינגרט אלכוהול

100 מל יין לבן

1 גזר

½ בצל אדום

מלח

פלפל לבן

בישול הכרישה:

לבשל הכרישה במרק העוף למצב שבו הן עשויות היטב.

הכנת הוינגרט:

מערבבים את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות, מוסיפים את שמן זרעי הענבים וחומץ היין, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את כל עשבי התיבול, מניחים בצד.

הכנת הירקות:

חותכים את הגזר לפרוסות של 2 מ"מ כל אחת ואת הבצל לקוביות קטנות. להעביר לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול ולהוסיף מלח ופלפל. לבשל למשך 2 דקות, ולקרר.

הגשה:

לחתוך את הכרישה לאורך. להוסיף מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.

קרפצ'יו אננס ואבוקדו בטעמי הדר

מרכיבים ל- 6 אנשים:

1 יחידת אננס טרי

2 יחידות אבוקדו

2 יחידות לימון

100 מ"ל שמן זית

150 גרם לחם דאפיס

סירופ לימון חם –( 30 מעלות)

גרעיני אניס (כוכב)

1 יחידה קליפת תפוז יבשה

אופן ההכנה:

מרסקים את תוכן האבוקדו, מוסיפים את מיץ הלימון החם ואת שמן הזית. התערובת חייבת להיות סמיכה וחלקה. מייבשים את עוגת הדבש בתנור. מעבירים אותו למיקסר לקבלת פירורי לחם עדינים. חותכים את האננס לפרוסות דקות וטובלים בסירופ החם לכמה דקות. מניחים את הפרוסות על צלחת, עם קרם האבוקדו ופירורי הלחם מעל.

שימו לב – מדובר כאן בגרסה פשוטה ופחות מקושטת מכפי שהוצגה בסדנה.

צילום: רפי דלויה, אורית ענבר, ישראל פרקר

3 מחשבות על “כמיטב המסורת הצרפתית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.