פרמז'ן לטבעונים

במסגרת אורח החיים היותר בריא והיותר מתחשב בסביבה שאימצתי לעצמי בשנים האחרונות, הפחתתי צריכת מוצרים מן החי, ובהם גם חלב. אחרי שהכרתי את מותג הגבינות הטבעוניות משומשו מקיבוץ גן שמואל אני משתמשת במוצרים שלהם לעיתים קרובות, ובמיוחד אם יש לי אורחים טבעונים או רגישים ללקטוז.

לאחר שהשיקו בהצלחה קו מוצרים בקטגוריית הגבינות הטבעוניות, אשר כולל צהובות טבעוניות, מלוחות טבעוניות וסדרת ממרחים טבעוניים בטעמים, משיק המותג  משומשו גבינה טבעונית חדשה: פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן. הגבינה הטבעונית החדשה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעוני, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים, בטעם נפלא של פרמז'ן משובח. הפרמזן תשווק באריזת 150 גרם והיא נהדרת לשימוש בפסטות, במאפים ובסלטים.

לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, הגבינות הטבעוניות מסדרת משומשו מכילות סידן וסיבים תזונתיים, אינן מכילות כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים והן בעלות כשרות פרווה מהודרת. הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית עבור קהל הצרכנים, ובמיוחד עבור אלו שעד עכשיו לא יכלו לצרוך מוצרי חלב והתקשו לספק לגופם את כמות הסידן היומית. 

לדברי מנהלי החברה, אייל אדוט ועומר אליאב, מותג משומשו שם לו למטרה לייצר תחליפי גבינות בכל הקטגוריות ולהציג תחליפים טעימים הנותנים מענה לקהל הטבעוני, לנמנעים מחלב ולשומרי הכשרות.

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים. מחיר מומלץ לצרכן: 18.90 – 19.90 שקלים לאריזת 150 גרם. להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.

לכבוד הגבינה החדשה קבלו מתכון העושה שימוש בגבינה החדשה

מאפה פסטה בעגבניות ושמנת

מצרכים

חבילה פסטה

4 עגבניות בינוניות או קופסת עגבניות מקולפות

מיכל שמנת מתוקה (טבעונים יכולים להשתמש בתחליף)

בצל בינוני

כפית קימל

150 עד 200 גרם פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן של משומשו

אופן ההכנה

מרתיחים את הפסטה לפי הוראות היצרן. קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות (אם מדובר בעגבניות טריות, קודם חולטים וקולפים אותן). קוצצים את הבצל דק.

בסיר נפרד שמים את העגבניות הקצוצות, בצל קצוץ, קימל ושמנת מתוקה. מביאים לידי הרתחה ומורידים מהאש.

כשהפסטה מוכנה משטחים אותה בתבנית ושופכים מעליה את הרוטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 – 20 דקות. רצוי לעטוף את התבנית בנייר כסף על מנת שהפסטה לא תתייבש במהלך האפייה.

מוציאים מהתנור, מפזרים פתיתי גבינה ואופים (עם נייר כסף) למשך כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת.

 צילום: Sell360pro, אורית ענבר

2 מחשבות על “פרמז'ן לטבעונים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.