חגיגה של פסטו

בין הקורונה לחגים אני לא יוצאת מהמטבח. גם קודם לכן אהבתי לאפות ולבשל, אבל, עכשיו, אני לא מפסיקה לנסות מתכונים חדשים וכל מיני מוצרים חדשים שאפשר לבשל איתם. כך, כשקיבלתי להתנסות ממרח פסטו בזיליקום של חברת נפטון (משנת 1980) שמחתי מאוד. קודם כל, התבלינים והתערובות של נפטון, כפי שאני גם מדווחת לכם מדי פעם, מככבים אצלי במטבח. שנית, אני מאוד אוהבת אוכל איטלקי ופסטו במיוחד.

האמת, שפסטו אצלי מככב במאכלים רבים, לא קשור לאוכל איטלקי דווקא. זה אחד הממרחים האהובים עלי. לפעמים אני אפילו סתם מורחת אותו על פרוסת לחם (משתדלת שזה יהיה לחם מקמח מלא, פשתן, שיפון וכו') ומעליו שמה גבינה צהובה, בולגרית או גבינת עזים משובחת, כמה עגבניות שרי, זילוף של שמן זית ומי צריך יותר. תענוג!

בכל מקרה, ממרח הפסטו בזיליקום של נפטון הוא פרווה והוא מתאים גם לתיבול מנות נהדרות של דגים, עוף, בשר, כריכים, תפוחי אדמה, ניוקי, מרק ועוד. הממרח מכיל בין השאר: בזיליקום, קשיו, שמן זית, שמן קנולה ותבלינים, והוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים.

כשרות – פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ בית יוסף.  מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (לאריזה במשקל 180 גרם). להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

לכבוד ממרח הפסטו ולכבוד חג שבועות ההולך ומתקרב, יש לי בשבילכם גם שני מתכונים חגיגיים וטעימים באדיבות נפטון:

לחם קיפוד עם גבינה, שמן זית ופסטו

חומרים:

1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)

ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של נפטון

1/2 כוס שמן זית איכותי

300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)

חופן עגבניות שרי פרוסות דק

** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם

אופן ההכנה:

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
  • לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס"מ לפני הסוף), כך שייווצרו "ריבועים" מוארכים בגודל של כ-2 ס"מ (דומה לחיתוך מנגו)
  • לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
  • להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
  • ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ'יות
  • להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!

פטוצ'יני עם רוטב שמנת-פסטו וגבינה

חומרים:

500 גרם פטוצ'יני

50 גרם חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של נפטון

אופן ההכנה:

  • מכינים את הפטוצ'יני לפי ההוראות ושומרים חם
  • ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמנת ומחצית ממיכל הפסטו, ומערבבים. מוסיפים גם את הגבינה, ומערבבים
  • שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד

** (מי שאוהב טעם מודגש יותר של פסטו, מוזמן להוסיף עוד פסטו לרוטב)

צילום מוצר: אייל קרן

צילום מנה: שירי כהן, PIXABAY

2 מחשבות על “חגיגה של פסטו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.