מתקתקת מתוק

מתוקים הם החולשה הגדולה שלי. אני לא יכולה לדמיין ארוחה מלאה בלי שיהיה בה קינוח אחד לפחות. גם בארוחת שבועות, למרות השפע הרב של מאכלים, בחלקם עתירי קלוריות, שעולים על השולחן, אני – וגם שאר בני הבית – לא מוותרים על הקינוח. אני רוצה להציע לכם קינוח נהדר שקל יחסית להכין אותו ונותן תוצאה נהדרת, כיפית וטעימה. המתכון המקורי הוא של רגע מתוק ואני הכנסתי בו כמה שינויים. בתיאבון וחג שמח!

טרייפל שוקולד, ופלים ובננות

מצרכים

לקצפת וקרם השוקולד

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

לקינוח: 1/2 חבילת ופלות

2 בננות גדולות, בשלות ופרוסות דק

אופן ההכנה

בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם שוקולד. מצננים במשך מספר דקות.

בקערת מיקסר מקציפים את יתר השמנת (מיכל וחצי), אבקת הסוכר ותמצית הווניל.

מקפלים 3/4 מכמות הקצפת לקערה עם קרם השוקולד עד לקבלת קרם אחיד. את יתרת הקצפת שומרים לעיטור מעל.

להרכבת הטרייפל

בעזרת סכין חדה חתוכים את הוופלים לשברים בגודל של קוביות קטנותץ מניחים בכל כוס שברי ופלים, קרם שוקולד מריר ופרוסות בננות. ממשיכים בסדר הזה עד שמגיעים ל-3/4 מגובה הכוס.

בעזרת כף מניחים תלולית קצפת ושברי ופלים ומגישים.

מי שרוצה עוד טעם יכול להוסיף מעל הקצפת פירות יער או פירות קפואים אחרים, ממרח תמרים וכו'.

הערה חשובה: את הקינוח כדאי להרכיב בסמוך לזמן הגשתו כי אחרת הוופלים נרטבים ומאבדים מהפריכות שלהם. אפשר להכי מראשן את הקרם והקצפת מראש ואפילו לפרוס את הבננות (לעטוף היטב בניילון כדי שלא ישחירו) ולהכין גם את שברי הוופלים וקצת לפני ההגשה להרכיב את הקינוח.

בתיאבון וחג שמח!

צילום: אורית ענבר

מחשבה אחת על “מתקתקת מתוק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.