טריו בלבן

עוגת ביסקוויטים מסוימת עוררה לאחרונה רעש רב. בלי להיכנס שוב לוויכוח שהיה סביבה, אני רק רוצה להגיד שעוגת ביסקוויטים עם גבינה יכולה להיות טעימה מאוד, מוצלחת ואפילו חגיגית. הדבר נכון במיוחד בחג כמו שבועות, ההולך ומתקרב, ואשר אפשר לכנותו גם בתור חג מאכלי החלב. בנוסף, אפשר להשתמש בגבינה טבעונית ובכך לאפשר גם לטבעונים ולרגישים ללקטוז ליהנות מעוגת "גבינה" טעימה ביותר. 

חברת משומשו, יצרנית הגבינות הטבעוניות, בשיתוף השפית אביגיל מייזליק, מגישה לרגל שבועות מתכון חגיגי ומיוחד לעוגת גבינה שכבות טבעונית. מדובר בעוגת ביסקוויטים וגבינה בשלושה טעמים – חמאת בוטנים, ממרח נוגט ושוקולד לבן. לצורך הממרחים נעשה שימוש בממרחי הגבינות הטבעוניות בסגנון שמנת של משומשו. העוגה טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, לטבעונים ולכולם. חג שמח!

עוגת גבינה שכבות טבעונית בשלושה טעמים

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

500 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו

למלית חמאת בוטנים

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

4 כפות גדושות חמאת בוטנים

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1כפית מיץ לימון

למלית ממרח נוגט

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1 כפית מיץ לימון

למלית שוקולד לבן

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

100  גרם שוקולד לבן

1 כף שמן

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מכינים את מלית חמאת הבוטנים: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות, במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון.
  2. מכינים את מלית הנוגט: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות.
  3. מכינים את מלית השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון מערבלים יחד את הגבינות, השמנת, הסוכר והלימון. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת.
  4. מרכיבים את העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה שכבה של ביסקוויטים. יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהן יוצקים את שכבת גבינת הנוגט. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים למעלה בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן. שומרים במקרר כשמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.  

צילום: חנה יודייקין

2 מחשבות על “טריו בלבן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.